(©AFP)
(©AFP)

Rijera osvojio duplu krunu i besan odlazi iz Olimpije: Ponudili su mi procenat od prodaje igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 16:36

„Nismo stigli ni do pregovora oko novog ugovora“, kaže Španac

Početak je bio turbulentan: Albert Rijera je došao u Olimpiju, a navijači su ga žestoko napali na konferenciji za medije, malo je nedostajalo da dođe i do fizičkog sukoba. Nije to bilo ništa lično prema Špancu, već je bilo upereno protiv uprave kluba.

Na kraju sezone potpuno druga priča: Olimpija je predvođena Rijerom sa klupe ostvarila istorijski rezultat, osvojila je duplu krunu, a on – odlazi. I to besan, ljut, razočaran...

Izabrane vesti

Nekadašnji španski as je spakovao kofere jer mu ističe ugovor sa Zmajčekima na kraju sezone, a novi mu nije ni ponuđen.

„U aprilu smo seli da razgovaramo, a na kraju sam izašao iz prostorije, jer mi ništa konkretno nije ni ponuđeno. Na kraju nismo našli zajednički jezik i odlazim. Smešna je priča da je problem u novcu, jer novca u slovenačkom fudbalu nema“, pričao je Rijera za slovenačke medije.

Iako je trener koji je klubu doneo duplu krunu, nikakva konkretna ponuda, kako je rekao, nije mu data za nastavak saradnje.

„Rekli su mi da će moj ugovor zavisiti od prodaje igrača. Ponudili su mi procenat. Stvarno? Šta to znači? Prvo, ja nisam menadžer, ne prodajem igrače. Ja sam trener, to je moj posao. Drugo, ako prodajemo fudbalere, pada nam kvalitet i neki drugi moraju da dođu na njihova mesta. Ne znam kako su oni sve to zamislili, ali za mene je takva saradnja nemoguća“.

Ispričao je Rijera i kako je došao u Olimpiju, kako su ga dočekali tada čelnici kluba.

„Da vam kažem iskreno: oni nisu imali pojma ko sam ja, gde sam radio, zato što su to ljudi koji nisu iz fudbala. Kada me je moj agent preporučio čelnicima kluba, tražili su da se vidimo. Došao sam na sastanak, doneo moj rezime, računar sa planovima, idejama... Kada sam im sve to predstavio, rekli su da im se sviđa. Sada, kada smo osvojili duplu krunu, predstavlja se kako su oni bili dalekovidi, kako su znali šta rade. A, u stvari je ispalo kao da su dobili na lutriji“, poručio je Rijera


tagovi

FK OlimpijaAlbert Rijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara