Albert Rijera (©AFP)
Albert Rijera (©AFP)

Rijera se vraća na klupu Olimpije, Mura nikada nije slavila u Stožicama

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 13:02

Slovenija 1: Lider danas (17.30) u Ljubljani dočekuje ekipu iz Murske Sobote u poslednjem meču 18. kola

Maribor igra odlično u poslednje vreme, Koper i Celje su u vrhu, ali prvi deo šampionata Slovenije u znaku je Olimpije. Tim iz Ljubljanje grabi ka tituli. Odavno je obezbedio jesenju krunu. Klub koji s klupe predvodi nekadašnji fudbaler Liverpula, Španac Albert Rijera, danas (17.30) u Stožicama protiv Mure želi da poveća bodovnu prednost u odnosu na konkurente.

Trenutno, Zmajevi imaju čak 12 bodova više od najbližeg pratioca, Kopera. Olimpija je do prošle nedelje imala maksimalan učinak na svom terenu, osam pobeda, ali je odigrala bez golova sa Celjem. Na tom meču odigranom pre sedam dana na klupi nije bilo Rijere. Mladi stručnjak je pauzirao zbog kartona, ali se danas vraća na klupu Ljubljančana. Španac je imao zanimljivu igračku karijeru, od Espanjola, Bordoa, Mančester Sitija, Liverpula, Galatasaraja, Olimpijakosa i Votforda, okačio je kopačke o klin u Sloveniji braneći boje Zavrča i Kopera.

Izabrane vesti

Ove sezone, tim iz prestonice Slovenije je već dva puta dobio ekipu iz Murske Sobote. U gostima je slavio sa 3:2, a na svom terenu sa 2:0, pa želi het-trikom protiv današnjeg rivala da se oprosti od svojih navijača za 2022. godinu. Za vikend se igra poslednje kolo pre dvomesečne zimske pauze.

17.30: (1,92) Olimpija (3,45) Mura (3,70)

Otkad se vratila u elitni rang, Mura nikada nije pobedila Olimpiju u Stožicama. Na devet utakmica četiri puta je ostala neporažena, uz pet poraza.

Mura može da se pohvali da ima najboljeg strelca u šampionatu, Mirlinda Dakua, napadača rođenog u Srbiji, u Gnjilanu. Postigao je 11 golova, a fudbaler je Osijeka na pozajmici u Murskoj Soboti. Kod lidera šampionata Slovenije najefikasniji je Svit Sešlar sa osam golova, dva više od Mustafe Nurkića.

Mura je dobila samo dva puta na devet gostovanja ove sezone u šampionatu. Mreža Olimpije u Ljubljani se samo četiri puta zatresla na devet mečeva.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SLOVENIJA 1 – 19. KOLO

Utorak

Gorica – Bravo 0:0

Maribor – Radomlje 7:0 (4:0)

Sreda

Koper – Tabor Sežana 5:1 (2:0)

Domžale – Celje 2:1 (0:0)

Četvrtak

17.30: (1,92) Olimpija (3,45) Mura (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1SlovenijaFK OlimpijaMura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara