Rišairo Živković ©Star Sport
Rišairo Živković ©Star Sport

Rišairo Živković mora da pije tablete da bi putovao avionom, ali ništa nije moglo da spreči susret sa Mesijem u Argentini

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 18:42

Bivši fudbaler Crvene zvezde o izazovima sa kojima se suočava nakon odluke da zaigra za Kurasao, ali i činjenici da će biti u prilici da zaigra protiv jednog od najboljih igrača u istoriji fudbala

Rišairo Živković se u 26. godini odlučio da prihvati ponudu reprezentacije Kurasaa, za koju je već debitovao protiv Kanade u KONKAKAF Ligi nacija pre dva dana. Ipak, prava poslastica za bivšeg igrača Crvene zvezde tek sledi, pošto njegovu selekciju u noći između utorka i srede (01.30) očekuje prijateljski orkšaj sa Argentinom u Santijago del Asteru.

Odluka nije bila laka jer je brzonogi napadač otkrio da ima problem sa letom aviona, zbog kojeg mora da pije tablete. Ipak, sada je odlučio da prihvati poziv selekcije iz zemlje odakle dolazi njegov otac, uprkos činjenici da svaki reprezentativni meč sa sobom nosi nove letove, često i prilično dugačke.

Izabrane vesti

"Ranije sam imao na umu da zaigram za reprezentaciju Holandije ili Srbije, ali to trenutno nije izvodljivo, dok su se iz Kurasaa stalno raspitivali. Igrao sam i živeo u inostranstvu, tako da sam reprezentivne pauze koristio da odem kući. Pošto ponovo živim u Holandiji prilikom poslednjeg poziva sam pomislio: 'Znate šta, ja ću to da uradim'", rekao je Živković za Dagblad van het Noorden.

Mogućnost da zaigra u Argentini protiv Mesija bacila je u drugi plan sve probleme vezane za let i bila presudna prilikom odluke da prihati poziv Kurasaa.

"Naravno, to je bio razlog prihvatanja poziva. Mogućnost da se Mesiju sportski osvetim za pobedu nad Holandijom, a-ha-ha. Lepa stvar, nikada nisam bio u Argentini, uskoro ću obogatiti svoje iskustvo. Plašim se letenja. To mi često izaziva stres, posebno tokom poletanja i turbulencija. Često pijem tabletu, ali ponekad nema efekta. Letenje, mogu da kažem, nije moja omiljena vrsta sporta. Ali moram to da uradim kada nemam drugog izbora".

Let za Argentinu neće biti nimalo prijatan, a naporne su i sve ostale obaveze tokom boravka u državnom timu.

"Mnogo sati u avionu, oko sedam treninga i dve utakmice. Razgovarao sam o tome sa selektorom, ali je na kraju izbor bio moj. Smatram da sam sposoban da dobro uskladim stvari. Mogu da podnesem nedostatak sna i džet lega", poručio je Živković.


tagovi

Rišairo ŽivkovićReprezentacija Kurasaafudbalska reprezentacija ArgentineLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara