Milan Ristić
Milan Ristić

Ristić uveo Haku u kinesku elitu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 10:42

Nekadašnji trener Teleoptika i Zemuna osvojio sa Mejdžouom drugo mesto u drugoj ligi najmnogoljudnije zemlje na svetu posle remija u poslednjem kolu protiv Kunšana (1:1)

Veliki uspeh mladog srpskog stručnjaka Milana Ristića. U debitantskoj sezoni u najmogoljudnijoj zemlji na svetu nekadašnji trener Teleoptika i Zemuna uveo je Mejdžou Haku u elitni rang kineskog fudbala, Superligu.

Posle 34 kola, Ristićev tim je završio sa 75 bodova, četiri manje od lidera Vuhana Fri Taunsa. U poslednjem kolu, Mejdžou je na svom terenu odigrao nerešeno sa Kunšanom – 1:1. Direktan rival Zeđang Profesional je u isto vreme dobio lidera sa 2:1. Ipak, tim srpskog trenera je završio sa bodom više, a imao je i bolju gol-razliku. Kunšan je poveo golom Gonsa Čunjiea, a u petom minutu sudijske nadoknade Gui Hong je doneo bod Haki.

Izabrane vesti

Ristić je početkom godine stigao u Mejdžou posle boravka u Zemunu gde je vodio najmlađi tim u Prvoj ligi Srbije. Odlično je gurao s novim timom koji je u jednom trenutku bio i lider u drugoj ligi Kine. U finišu sezone, Haka je bila u padu, poražena je dva uzastopna meča, a sezona je završena remijem.

13.00: (1,32) Šandung (4,70) Čangčun (9,00)

Mladi trener je bio jedini Srbin na klupi u ovom rangu takmičenja. Nekadašnji kormilar Teleoptika i Zemuna je u Srbiji bio stručnjak poznat po stvaranju igrača. Pre nego što su postali seniori s njim su radili Dušan Vlahović, Jovan Kokir, Armin Đerlek, Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Arton Zekaj, Ivan Milosavljević...

Ristić je u timu imao trojicu stranaca - Vasa Nunjeza, Meksikanca koji ima pasoš Hongkonga, Brazilca Igora Santorija i Nigerijca Čisona Egbučunama. Srpski stručnjak je početkom godine na klupi nasledio Brazilca Marsela Rospidea. Nigeruijac Čison Egbučunam je sa 20 golova bio najbolji strelac tima. Ksueming Lijang je sa 14 pogodaka bio na drugom mestu. Na početku šampionata raspucan je bio Lonsana Dumbija sa 10 golova, ali je on na polovini prvenstva napustio Haku i preselio se u Šangaj Šenhuu.

Sledeće sezone Mejdžou Haka u društvu sa kineskim velikanima – Guangdžouom, Šangaj Portom, Peking Guanom, Šandungom...



tagovi

KinaKina 2Milan RistićAzijaMejdžou Haka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara