Risto Vidaković sa Havijerom Klementeom (©Starsport)
Risto Vidaković sa Havijerom Klementeom (©Starsport)

Risto Vidaković trener Mornara iz grada lavova, najbogatijeg kluba Singapura

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 13:35

Neka je sa srećom

Risto Vidaković nastavlja avanturu po Dalekom istoku. Nekadašnji pomoćnik Havijeru Klementeu u reprezentaciji Srbije novi je trener Lajon Siti Sejlorsa, šampiona Singapura iz 2021. godine.

Prethodni šef bio je Kim Do-hon, koji je otišao u avgustu, pa ga je privremeno menjao tehnički direktor akademije Luka Lalić, da bi sada na klupu seo 53-godišnji Vidaković.

Izabrane vesti

Prvi zadatak biće mu da vrati titulu koju su Lajonsi ove godine prepustili Albireks Nigati pošto su, iako sa najvećim budžetom, zaostali za dva boda.

Podsetimo, Vidaković se već navikao na egzotične fudbalske zemlje, pošto je od 2016. do 2020. radio kao trener filipinskog Seres Negrosa, a zatim je vodio Maziju – neporažen u sezoni 2020/2021 stigao do titule šampiona, istina Maldiva – pa Melaku junajted iz Malezije.

Risto je serijski pobednik u ovoj regiji. Dokazao je da može da evropsko znanje prenese u fudbalsku kulturu jugoistočne Azije”, rekao je predsednik Sejlorsa Forest Li.

Oduševljen je i Vidaković, koji će u Singapuru sarađivati i sa jednim dobro poznatim imenom iz Evrope, nekada velikom nadom Belgije Maksimom Lestijenom. Tu je i Brazilac Dijego Lopes, koga je milijarder Forest Li doveo iz Rio Avea za 1.800.000 evra i tako oborio rekord singapurskog fudbala.

Li je inače Kinez, a znate već kako oni vode klubove. Lajon Siti Sejlorsi je inače osnovan kao klub policije, a od 1996. se zvao Houm junajted, jer je predstavljao klub Ministarstva unutrašnjih (home) poslova. Kad ga je februara 2020. Li i kupio, promenio je ime i boje, pa više nisu crveni, nego plavo-beli.



tagovi

SIngapurSingapur 1Risto Vidaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara