Ristovski pred gradski derbi: Vojvodina je klub za koji navijam, ali emocije ostavljam po strani

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 16:15

"Sve osim poraza je za nas uspeh", poručuje strateg novosadske Mladosti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Povratkom Ljubomira Ristovskog na klupu, novajlija u Mozzart Bet Superligi Mladost GAT prekinuo je crnu seriju rezultata i vezao četiri utakmice bez poraza. U taboru Mladosti veruju da će taj niz povoljnih rezultata nastaviti i u gradskom derbiju sa Vojvodinom, koji se igra u subotu na „Karađorđu“ (20.00, TV Arena Sport 3).

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba novosadske Mladosti Ljubomir Ristovski glavnu prednost Vojvodine vidi u individualnom kvalitetu, ali veruje da njegov tim može barem do boda.

"Ovo je gradski derbi, u kojem je Vojvodina veliki favorit. Ne patim kad su imali toliko kvalitetnih pojedinaca, koji mogu da reše meč. To je ono na šta moramo da obratimo pažnju. Takođe, imaju veliki roster igrača i stalno su u nekoj rotaciji. Svako od njih može da reši utakmicu, prošlu je rešio Malbašić koji do tada nije mnogo igrao. Mislim da im je prednji deo tima mnogo jači i kvalitetniji, a na nama je da uradimo sve ono što je do nas i da izvučemo povoljan rezultat, a to je sve osim poraza. Vojvodina se podigla tom pobedom u Kruševcu, ali smo i mi u dobroj seriji i pokušaćemo da nastavimo u tom ritmu", istakao je trener „gatovaca“ Ljubomir Ristovski na konferenciji za medije.

Ristovski je ponikao i dobar deo karijere proveo upravo u Vojvodini. Ipak, ističe da će u ovoj utakmici potisnuti emocije.

"Proveo sam mnogo godina u Vojvodini i sigurno postoje emocije, ali posao je posao i u ovom trenutku nastojim da budem profesionalac. Tako sam radio uvek. Vojvodini želim sve najbolje, to je naš gradski klub za koji navijam. Međutim, u ovoj utakmici ćemo pokušati da pružimo maksimalan otpor, a emocije moramo ostaviti po strani".

Vojvodina je na početku sezone u prvom gradsku derbiju savladala ekipu Mladosti sa ubedljivih 4:0, kada je na klupi gatovac sedeo Branko Žigić.

"Ne mogu da komentarišem taj poraz, jer nisam tada bio ovde, pa ne znam ni koliko utiče na igrače. Trenutno sve funkcioniše onako kako želim i može biti samo još bolje. Svi igrači, osim povređenog Vidakova, spremni su za utakmicu, a konačan sastav ću odrediti pred sam susret. Neki igrači su se nametnuli, neke nisam dovoljno poznavao, tako da je sad konkurencija izoštrena i detalji će odlučiti ko će biti među startnih jedanaest", zaključio je trener Novosađana Ljubomir Ristovski.


tagovi

Ljubomir Ristovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara