Ljubomir Ristovski (©MN Press)
Ljubomir Ristovski (©MN Press)

Ristovski pred Napredak: Nema mesta kalkulacijama, idemo na sva tri boda

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 21:21

Strateg novajlija u Mozzart Bet Superligi optimističan pred susret sa ekipom Napretka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle istorijske pobede nad Partizanom u Humskoj (4:0), ekipa novosadske Mladosti ponovo je upala u rezultatsku krizu oličenu u dva uzastopna poraza, najpre pred svojom publikom od TSC-a (2:1), a potom i od Novog Pazara u gostima (1:0). Međutim, u taboru Novosađana uvereni su da mogu do novog trijumfa protiv ekipe Napretka, koju će ugostiti na “Karađorđu” (sreda, 14.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Novosađana Ljubomir Ristovski detaljnije je analizirao predstojećeg rivala.

"Brzo prolazi vreme, pre tri dana igrali smo utakmicu sa Novim Pazarom, a već sutra je na redu meč s Napretkom. Nemamo mnogo vremena da se spremamo. Znamo da nas očekuje težak duel, protiv rivala koji se kao i mi bori za opstanak. Reč je o ekipi koja je godinu dana zajedno, a pre par dana su promenili trenera, tako da dolaze sa novom energijom. Takođe, pobedili su u prošloj utakmici kod kuće, a pre toga dugo nisu imali pobedu. Napredak je organizovana, čvrsta ekipa, koja ne daje mnogo golova, ali isto tako i ne prima mnogo pogodaka, odnosno zna da igra na rezultat", počeo je Ristovski na konferenciji za medije.

Eventualna pobeda i te kako bi značila "Gatovcima" u borbi za opstanak, a svestan je toga i stručni štab novajlija u Mozzart Bet Superligi. Takođe, dobra vest za domaćina jeste što će biti kompletni za ovaj susret.

"Što se nas tiče, momci koji u prošlom susretu nisu nastupili zbog kartona sad su nam na raspolaganju, kao i skoro svi oni koji su bili povređeni. Prema tome, moći ćemo da izađemo u najjačem sastavu. Mi jednostavno nemamo šta da kalkulišemo i moramo ići na sva tri boda. Svi smo svesni značaja ove utakmice. Dobro smo analizirali protivnika, znamo sve o njima, a verovatno i oni znaju sve o nama. Pobeda bi nam mnogo toga donela i daćemo sve od sebe da je ostvarimo, iako znamo da neće biti nimalo lako".

Ristovski je istakao da nepovoljne vremenske prilike i loš teren ne smeju da im budu izgovor.

"Bez obzira na vreme, bilo da je sneg, kiša, blato, za nas nema mesta kalkulacijama. Loš teren biće i njima i nama, ali igramo kod kuće i moramo da damo maksimum da dođemo do pobede. Ne interesuju nas stvari vezane za vremenske prilike. Imamo kvalitet, ali naravno znamo da neće biti lako i da će nam za pobedu trebati i malo sreće, koju nismo imali u poslednje vreme", završio je šef stručnog štaba Mladosti GAT Ljubomir Ristovski.










tagovi

Mladost Novi SadLjubomir Ristovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara