Rivaldov "mali" i majstorija nekadašnje Zvezdine želje potpisali prolaz Farula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 20:29

Rumunski šampion u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije čeka Karabag ili Helsinki

Prevelik zalogaj za Farul bio je Šerif, koji je kroz produžetke u revanšu stigao do nedostižnih 3:0 i nove runde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali prvak Rumunije uspešno gura u borbi za grupnu fazu Lige konferencije. Posle Urartua iz Jermenije, takođe s dve pobede, eliminisana je estonska Flora. Nakon 3:0 kod kuće, Farul je slavio i 2:0 u gostima.

To znači da je rumunskom predstavniku ostala još jedna prepreka do Lige konferencije - poraženi iz duela Karabaga i Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Posle prve runde azerbejdžanski klub vodi 2:1.

Izabrane vesti

Do pobede u Talinu gosti su stigli pogocima za manje od 20 minuta. Epilog meča najavio je sin nekadašnje brazilske zvezde Rivalda - Rivaldinjo, pogotkom već u 4. minutu. Bio je to njegov prvenac za Farul u koji je letos stigao iz Krajove. Potom je u 18. minutu vođstvo duplirao 34-godišnji Konstantin Budesku.

Majstorski je reagovao nekadašnji reprezentativac Rumunije i pokazao zašto ga je svojevremeno (zima 2017) htela Crvena zvezda. Udarcem spoljnim delom kopačke poslao je loptu u gornji dalji ugao.

Daleko lakše, ali iz slične akcije posle visokim presingom oduzete lopte protivničkim igračima pogodio je 28-godišnji Brazilac, koji tokom karijere nije uspeo da priđe očevim visinama. Probao je u Boavisti, ali nije uspeo da se nametne pa se vratio u Brazil. Po drugom dolasku u Evropu Rivaldinjo je igrao za Dinamo Bukurešt, Levski, Vitorul, poljsku Krakoviju, a onda i pomenutu Krajovu prošle sezone.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE – 3. KOLO (REVANŠ)

Flora - Farul 0:2 (0:2), prvi meč 0:3

/Rivaldinjo 4, Budesku 18/


tagovi

FloraFarulKvalifikacije za Ligu konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara