Ezekijel Barko (©Reuters)
Ezekijel Barko (©Reuters)

River drhtao u nadoknadi, džoker Barko za preokret na Demikelisovom debiju pred krcatim Monumentalom

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.02.23. | 01:26

Loša utakmica, ali pobeda domaćina nad Argentinos Juniorsom

Dočekao je Martin Demikelis da u trećem kolu izađe pred krcati Monumental i kao trener se predstavi pred onima koji ga pamte još kao golobradog dečaka koji je pre dve decenije privukao veliku pažnju minhenskog Bajerna i za 5.000.000 evra započeo uspešnu evropsku pečalbu. Argentinac koji je zamenio Marsela Galjarda posle osam i po godina predstavio je Monumentalu neki novi River, koji nije oduševio, ali je bar uspeo da dobije Argentinos Juniors sa 2:1 (0:1) posle dva penala u razmaku od 20 minuta i gola zaostatka na poluvremenu.

Imaće nekadašnji štoper Bajerna, Mančester Sitija i Malage, između ostalog, pune ruke posla da River dotera po ukusu emotivne i titula uvek željne publike, a za početak njegov tim pokazao je reakciju posle iznenađujućeg poraza od Belgrana. Loše je izgledao River, doduše ni fudbaleri Argentinos Juniorsa se nisu pretrgli od kvaliteta, ali je od dva loša bolji bio domaćin. Zasluženo.

Izabrane vesti

Celo poluvreme je fudbal bio daleko ispod očekivanja, a onda je Kevin Makalister u smiraj zaledio Monumental. Tražio je Makalister od Migela Torena da pošalje dubinsku loptu u srce kaznenog prostora nakon faula sviranog na nekih 35 metara od gola Rivera, to je i dobio, pa je akrobatski glavom matirao Franka Armanija i doveo goste u vođstvo.

Isto je iščezlo ubrzo po startu drugog poluvremena. Uvođenje Ezekijela Barka potpuno je okrenulo utakmicu u korist Rivera. Već u 50. minutu dosuđen je prvi od dva jedanaesterca za domaćina, a u oba je Barko imao veliki uticaj. Naime, posle njegovog centaršuta je oboren Enco Perez u kaznenom prostoru gostiju, posle čega je Migel Borha zatresao mrežu i ubrzo zatim pokazao da mora napolje jer mu je stradala zadnja loža. Na terenu ga je zamenio Salomon Rondon.

Nepunih 20 minuta kasnije, nova situacija posle koje je VAR potvrdio kazneni udarac za River. Opet je Barko poslao centaršut, a Kevin Makalister je od heroja postao tragičar, jer je ponovljeni snimak jasno pokazao da je igrao rukom u neprirodnom položaju. Barko je preuzeo odgovornost, Lansilota ga je pročitao ali nije bio dovoljno “dugačak“ da spreči da lopta zatrese mrežu.

U finišu susreta drhtao je Monumental. Prvo zbog velike šanse Redonda posle kornera pošto je njegov udarac glavom otišao nekoliko centimetara iznad prečke, onda i zbog situacije iz osmog minuta nadoknade, kada je Leonardo Eredija zatresao mrežu. Linijski sudija podigao je zastavicu i signalizirao ofsajd, a onda je usledila petominutna drama jer je nedozvoljena pozicija bila minimalna. Naime, noga Enca Dijaza ostala je pozadi, gotovo u ravni sa Alanom Rodrigezom, pa su se dugo izvlačile linije. Nakon duge neizvesnosti, sudija je ipak ostao pri prvobitnoj odluci i susret je završen rezultatom 2:1.

Odahnuli su svi na stadionu, mada je remi možda bio i najrealniji ishod posle svega prikazanog...

ARGENTINA 1 - 3. KOLO

Subota

Sentral Kordoba - Belgrano 0:1 (0:0)

/Vegeti 87/

Kolon - Sarmijento 0:2 (0:1)

/Toledo 3pen, Gondou 85/

Defensa i Hustisija - Njuels Old Bojs 1:0 (1:0)

/Gutijerez 28/

Platense - Godoj Kruz 1:1 (1:0)

/Kuroga 17 - Estigariba 63/

Nedelja

Taljeres - Boka Juniors 2:1 (1:0)

/Santos 28,Fernandez 52ag - Langoni 83/

Velez - Independijente 0:0

Banfild - Himnasija la Plata 0:0

Rosario - Arsenal Sarandi 2:1 (1:1)

/Makalister 30, Veliz 49- Guzman 3/

River Plejt - Argentinos Juniors 2:1 (0:1)

/Borha 50 penal, Barko 70 penal - Makalister 43/

Ponedeljak

01.30: (3,00) Instituto (2,95) Urakan (2,60)

01.30: (2,10) Rasing (3,30) Tigre (3,70)

21.00: (2,75) Barakas (2,90) Union Santa Fe (2,90)

23.55: (1,97) Estudijantes (3,40) Lanus (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

River PlejtArgentinos JuniorsArgentina 1Ezekijel Barko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara