Hulijan Alvarez (Reuters)
Hulijan Alvarez (Reuters)

River jači od povreda i loših rezultata: Alvarez načeo, Perez dokusurio Aldosivi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 03:59

Alvarez mogao do het-trika u prvom poluvremenu

Jači je River plejt od povreda i lošeg rezultatskog momenta. Do večerašnjeg meča sa Aldosivijem u 8. kolu prvenstva Argentine, Milioneri su imali samo jednu pobedu na minulih sedam duela. Na Monumentalu su na 90. minuta zaboravili na lošu formu, rutinski "odradili" redovnu mušteriju - 2:0, te prišli na samo dva boda od liderske pozicije koja je u vlasništvu Estudijantesa.

Devet povreda u poslednjih mesec dana desetkovalo je bataljon jednog od najvećih klubova Južne Amerike. Posle neprijatnog perioda koji je stupio na snagu od početka avgusta, navijači Rivera počeli su da strahuju za mesto u Libertadoresu naredne godine iako je u toku relativno rana faza prvenstva.

Izabrane vesti

Galjardovi izabranici su večeras pokazali da nema razloga za brigu i u jednoj od trenutno najkonkurentnijih Liga na svetu stigli do šeste pozicije, a kaskaju samo pomenuta dva boda za drugom. Kolika je gužva na tabeli argentinskog šampionata govori i detalj da prvoplasirani Estudijantes beži samo šest bodova Sarmijento Huninu koji je na poziciji broj 16!?

Da će preskočiti nekih šest, sedam klubova River je nagovestio već u 14. minutu nakon hirurški preciznog udarca Hulijana Alvareza. Napadač je šutirao van šesnesterca iskosa, a lopta pogodila malu mrežu.

Postigao je jedan, a komotno mogao da zaokruži het-trik u prvom poluvremenu. Dva minuta posle vodećeg gola, postizanje novog, divnom intervencijom sprečio je čuvar mreže Deveki, koji ga je konačno u 30. minutu... I to sa bele tačke. Prethodno je veteran Fabricio Koloćini sprečio siguran pogodak rukom na gol liniji, a sudija Rapaljini ga poslao na tuširanje. Ispostavilo se kao dobra odluka štopera koji gazi 40. godinu jer Aldosivi preživeo penal.

Jedanaesterac jeste, ali ne improvizaciju Enca Pereza koji se odlično snašao na centrašut Miltona Kaska. Prednost velikana sa Monumentala je duplirana uz nimalo razloga da se strahuje od brojčano inferiornog rivala. Aldosivi je za čitav meč samo jedno šutirao u okvir gola Franka Armanija.

ARGENTINA 1 - 8. KOLO

Utorak

Patronato - Banfild 1:1 (1:0)

/Delgadiljo 38 – Pons 78/

Kolon – Sarmijento 1:1 (0:1)

/Fereira 31 – Mainero 34/

Atletiko Tukuman – Independijente 2:0 (0:0)

/Musis 86, Tesuri 87/

Sreda

Rasing – Sentral Kordoba 0:0

Rosario Sentral - Arsenal 4:0 (4:0)

/Gamba 8, 10, 33, Ruben 16/

Lanus - Himnasija La Plata 2:0 (2:0)

/Lopez 14, Gonzalez 36/

Defensa i Hustisija - Njuels Old Bojs 2:0 (0:0)

/Hačen 57, Picini 76/

Urakan - Velez Sarsfild 1:1 (1:0)

/Kandija 2 - Oreljano 64/

Četvrtak

Platense - Boka Juniors 1:3 (1:1)

/Bertolo 45 - Brijasko 23, Gonzalez 53, Pavon 90+5/

Godoj Kruz - Union Santa Fe (u toku)

Argentinos Juniors - Taljeres (u toku)

Estudijantes - San Lorenco 2:0 (1:0)

/Paskini 11, Pelegrini 90+3/

Petak

River Plejt - Aldosivi 2:0 (1:0)

/Alvarez 14, Perez 60/

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

River PlejtAldosiviEnco PerezFabricio Koloćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara