Migel Borha (©AFP)
Migel Borha (©AFP)

River Plejt na Kamiondžije bez nekadašnjeg igrača Boke i Intera

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.01.24. | 23:07

Milioneri jurišaju na premijernu pobedu u Liga kupu kada u drugom kolu takmičenja otputuju na gostovanje Barakas Sentralu

Barakas Sentral i River Plejt, dve su ekipe koje su remizirale identičnim rezultatom u prvom kolu prve faze prvenstva Argentine iliti Liga kupu. Oba tima su u potrazi za premijernom pobedom u novoj takmičarskoj sezoni, a priliku za to imaće već noćas sa početkom od 01:30 časova po srednjoevropskom vremenu, kada se budu sastali na gradskom stadionu u Lanusu, poznatijem kao La Fortalesa.

Trenutno Barakas Sentral je deveti u Grupi A sa jednim osvojenim bodom, posle nerešenog duela kada su takođe igrali kod kuće protiv Velez Sarsfilda. Timovi su tom prilikom igrali u Lanusu, južnoj zoni Velikog Buenos Ajresa. El Fortin je prvi poveo posle samo 10 minuta igre golom Lenija Lobata, dok je Barakas uspeo da izjednači neposredno pre odlaska na odmor, preko Lukasa Bročera. Igrajući ponovo kao domaći tim, ne očekuje se da će Barakas biti ravnopravan tim protiv River Plejta, čak iako protivnik takođe oseća efekte neuigranosti i početka sezone.

Izabrane vesti

River Plejt se temeljno pripremao za novu takmičarsku godinu sa ciljem da bude konkurentan tim na svim frontovima, kako u nacionalnoj ligi, tako i u Kupu Libertadores. Ekpa Martina Demikelisa je od početka godine odigrala i dve prijateljske utakmice protiv meksičkih timova. U prvoj prijateljskoj utakmici remizirali su 1:1 protiv Montereja, a potom uspeli da savladaju Pačuku minimalnim rezultatom.

01.30: (5,50) Barakas (3,50) River Plejt (1,63)

Prošle nedelje tim je, kao i svi, debitovao u Liga kupu, igrajući na svom Monumentalu u meču protiv Argentinos Juniorsa u koji je ušao kao apsolutni favorit. Čak i pošto je odigrao dve teške prijateljske utakmice, tim nije mogao da ostvari svoj model igre do kraja meča i jedino što su uspeli je da izvukli nerešen ishod. Istina, River je poveo golom centarfora Migela Borhe u nadoknadi vremena prvog poluvremena. Milioneri su bili konkretniji tim, imali su više od 60% poseda lopte, sa 13 šuteva upućenih ka protivničkom golu. Ipak, isti broj udaraca, sa mnogo manjim posedom lopte ostvarili su i Argentinos Juniorsi. River je na kraju kažnjen u poslednjem delu utakmice, a Santijago Montijel je u 84. minutu doneo izjednačenje ekipi iz La Paternala.

Nova glavobolja za River Plejt uoči duela sa Barakas Sentralom na stadionu La Fortalesa u Liga kupu Argentine je potvrđeno odsustvo Fakunda Kolidija koji neće moći da bude u opticaju za noćašnji okršaj zbog preopterećenja mišića. Napadač koji je ponikao u Atletiko de Rafaeli sa prošlošću u nižim kategorijama najljućeg rivala Boke Juniors, ali i Intera iz Milana, kao i belgijskog Sint Trojdena, neće moći da nastupi u meču protiv Kamiondžija, pa će Martin Demikelis morati da traži alternativna rešenja kako bi popunio to upražnjeno mesto unutar početnih 11 u odnosu na tim koji je startovao protiv Argentinos Juniorsa na debiju lokalnog turnira.

Trener Milionera ima dilemu između dve opcije, koje izazivaju veliko oduševljenje navijača, to su Agustin Ruberto i Franko Mastantuono. U predsezoni Ruberto je imao priliku da počne meč protiv Montereja, dok je Mastantuono zamenio Kolidija prošle nedelje protiv Argentinos Juniorsa, tako da odluka između njih dvojice za to upražnjeno mesto tek treba da bude definisana.

Poslednji duel ovih timova odigran na Monumentalu krajem avgusta prošle godine, završen je ubedljivom pobedom River Plejta rezultatom 5:1. Zanimljivo je da je nekoliko meseci ranije, Barakas slavio sa 2:1 na svom terenu, nanevši Milionerima tek jedan od četiri poraza na šampionskom putu ka tituli osvojenoj u Profesionalnoj ligi 2023. godine. Bila je to zapravo prva pobeda Kamiondžija nad Milionerima u Profesionalnoj eri argentinskog fidbala, koja je, podsećanja radi, počela još daleke 1930. godine.

LIGA KUP ARGENTINE - 2. KOLO

Utorak

Instituto - Atletiko Tukuman 3:0 (2:0)

/Puebla 37, Suarez 44, Kueljo 78/

Urakan - Taljeres 1:2 (1:2)

/Macanti 43 - Điroti 12, Portiljo 45/

Himnasija LP - Independijente Rivadavija 2:3 (0:2)

/Sančez 61, Domingez 88 - Arse 25, Vaskez 40, Asenho 66/

Rosario - Banfild 0:0

Sreda

Velez - Independijente 0:1 (0:1)

/Laso 27/

Lanus - Njuels 0:2 (0:1)

/Agire 29, Ramirez 54/

Argentinos Juniors - Rijestra U TOKU

Defensa i Hustisija - Platense U TOKU

23.15: (2,40) Belgrano (2,95) San Lorenco (3,05)

23.55: (1,92) Rasing (3,25) Tigre (4,00)

Četvrtak

01.30: (5,50) Barakas (3,50) River Plejt (1,63)

23.00: (1,65) Boka Juniors (3,45) Sarmijento (5,40)

Petak

01.30: (2,80) Union (2,90) Estudijantes (2,65)

01.30: (3,35) Sentral Kordoba (3,05) Godoj Kruz (2,20)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

River PlejtBarakas SentralLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara