Migel Borha (©AFP)
Migel Borha (©AFP)

River Plejt nema nameru da preda vrh u Argentini

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.04.23. | 22:29

Milioneri gostuju Urakanu u 10. kolu šampionata

River Plejt ima najbolji skor u aktuelnoj kampanji u argentinskom šampionatu, ali je debitovao porazom u Kopa Libertadores. U međuvremenu, Urakan prolazi kroz lošu fazu u argentinskoj profesionalnoj ligi, međutim, uspeo je da slavi u prvoj utakmici u Kopa Sudamerikani. Povratak ova dva tima obavezama u domaćem prvenstvu stupa na snagu noćas (23.55) u međusobnom okršaju na stadionu Tomas Adolfo Duko u Parke Patrisiosu, jednom od centralnih delova Buenos Ajresa, a sve u sklopu 10. kola nacionalnog šampionata.

Milioneri do ove domaće obaveze dolaze posle teškog, iako tako logičnog poraza od 3:1 sa gostovanja bolivijskom Strongestu na zagušljivoj visini La Paza od 3.625 metara iznad nivoa mora, u debiju u novoj sezoni Kopa Libertadores. Ipak, River Plejt je tim koji se ističe u svim takmičenjima u kojima učestvuje. Trenutno vodi na tabeli argentinske profesionalne lige sa 21 osvojenim bodom, sakupljenim iz sedam pobeda, uz dva pretrpljena poraza.

Izabrane vesti

Sa ciljem da moralno podigne ekipu na nezgodnom gostovanju u Parke Patrisiosu i odbrani vođstvo u nacionalnom prvenstvu, Martin Demikelis planira da izvrši tri izmene i ponovo se kladi na tri važna fudbalera. Tako će Milton Kasko, Leandro Gonzales Pirez i Injasio Fernandes zameniti Andresa Erera, Emanuela Mamanu i Pabla Solarija. Pored ovih izvesnosti, Mičo ostaje u nedoumici pri ofanzivi gde mora da odluči da li da se nagne ka odabiru Ezekjela Barka ili Salomona Rondona. Uz to, čelnici Milionera pomno prate fizički oporavak Nikolasa De la Kruza, koji ima problem sa desnim kolenom i, po svemu sudeći, neće biti opcija ni za noćašnji obračun.

23.55: (3,80) Urakan (3,35) River Plejt (2,05)

Dakle, River Plejt želi da se rehabilituje posle poraza od Strongesta sredinom nedelje. Pre toga, tim Milonera se isticao sa pet uzastopnih trijumfa, od kojih je poslednji bio minimalnim rezultatom nad Union Santa Feom, kod kuće, osvojivši tako tri važna boda kako bi se konsolidovao na vrhu tabele. U poslednjih pet utakmica zabeležene su četiri pobede i poraz. Pobede su zabeležene protiv Union Santa Fe, Sarmijenta, Godoj Kruza i Rasinga iz Kordobe, pored već pomenutog poraza od Strongesta. Igrajući u gostima, River je zabeležio osam pobeda i dva poraza u poslednjih 10 utakmica.

Na drugoj strani Duko palate čeka uvek neugodni Urakan, koji ima tu moć da se brzo transformiše iz najobičnijeg povetarca u ono što ga opisuje imenom. Ipak, El Globo je trenutno na 14. mestu u prvenstvu sa 12 osvojenih bodova, koji su produkt ujednačenog odnosa pobeda, poraza i nerešenih rezultata, sa po tri u svakom segmentu, i u odnosu na lidera koji im noćas gostuje, udaljeni su devet koraka.

Urakan je zabeležio samo jednu pobedu u šest proteklih kola argentinskog šampionata. Ovaj loš momenat je zbog činjenice da se Globito izgleda više fokusira na Kopa Sudamerikanu, kao i taj neuspešan pokušaj da se kvalifikuje za grupnu fazu Libertadoresa. Poslednji meč za profesionalnu ligu Argentine odigrao je na stadionu Presidente Peron u Aveljanedi, gde se suočio sa Rasingom i izgubio 2:1. Rezultat sugeriše da je duel bio veoma tesan, ali je Urakan imao samo dva udarca na gol protivnika i samo 35% vremena posed lopte u svojim nogama. La Akademija je postigla golove preko Matijasa Rohasa i Gabrijela Haučea početkom drugog poluvremena. Iako je stvorio malo šansi, El Globo je uspeo da ublaži poraz golom Nikolasa Kordera.

Ono što zaista ohrabruje ekipu Dijega Dabovea je poslednji duel i pobeda od 4:1 nad paragvajskim Guaranijem, na svom terenu, sredinom nedelje, za debi grupne faze Kupa Sudamerikane, što predstavlja njihov najbolji učinak ove godine. Bez ikakvih kadrovskih problema zbog povreda ili suspenzija Urakan izlazi na duel i nada se će pomoći to što je povratio deo samopouzdanja koje je prethodno izgubio pošto je zabeležio četiri uzastopna neuspeha, uključujući tu i ranu eliminaciju u kvalifikacionoj fazi za Kopa Libertadores i užasne rezultate u argentinskoj elitnoj diviziji. Kormilar Dijego Dabove je na poslednjoj konferenciji za novinare potvrdio da ne planira da rotira formaciju i igrače, pa su velike šanse da istih 11, kao na meč sa Guaranijem, izađe i noćas protiv Rivera, iako se ne isključuje ponovno prisustvo napadača Huana Garoa ili Matijasa Kokara.

U poslednjih pet utakmica ove sezone, ostvarena je samo jedna pobeda, bez nerešenog rezultata i čak četiri pretrpljena poraza. Jedina pobeda zabeležena je nad već pomenutim Guaranijem, pored poraza od Rasinga, Rosario Sentrala, Sporting Kristala i takođe od Estudijantesa. Igrajući kod kuće, Urakan je upisao sedam pobeda, dva remija i samo jedan poraz u poslednjih 10 odigranih utakmica.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: 

pogodi najviše utakmica 2+

----------------------

ARGENTINA 1 - 10. KOLO

Petak

Lanus - Arsenal Sarandi 3:0 (2:0)

Platense - Instituto 1:0 (0:0)

Subota

Taljeres - Barakas 3:0 (0:0)

Velez - Banfild 3:3 (3:1)

Sarmijento - Argentinos Juniors 2:0 (0:0)

Himnasija La Plata - Rasing 3:1 (1:0)

Union - Belgrano 0:3 (0:2)

Nedelja

Atletiko Tukuman - San Lorenco 1:3 (1:2)

Defensa i Hustisija - Kordoba 1:2 (0:1)

Godoj Kruz - Tigre U TOKU

Independijente - Estudijantes U TOKU

Njuels - Rosario U TOKU

23.55: (3,80) Urakan (3,35) River Plejt (2,05)

Ponedeljak

02.30: (1,88) Boka Juniors (3,50) Kolon (4,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1UrakanRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara