Radost igrača River Plejta (©Reuters)
Radost igrača River Plejta (©Reuters)

River Plejt u pohodu na osmu vezanu pobedu u ligi bez primljenog gola

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.04.23. | 22:45

Argentina 1: Milioneri u 13. kolu šampionata dočekuju Independijente, koji nije slavio u prethodnih 11 prvenstvenih mečeva

Posle prve pobede u Kopa Libertadores protiv Sporting Kristala, popularni Milioneri nastojaće da nastave pobednički niz u domaćem prvenstvu, gde su trenutno lideri sa šest bodova prednosti u odnosu na San Lorenco. Ohrabreni River Plejt ide na osmu pobedu u nizu u Profesionalnoj ligi, a noćas (01.30) mu u goste na Antonio Vespučio Liberti, iliti čuveni Monumental, dolazi Independijente, još jedan velikan argentinskog i južnoameričkog fudbala.

Vodeći sastav u duel sa Đavolima iz Aveljanede ulazi u odličnoj formi i nizom od sedam uzastopnih pobeda u šampionatu, i to bez primljenog gola, a takođe dolazi i posle prve pobede u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, pobedivši sa 4:2 Sporting Kristal. Sa ciljem da nastavi istim tempom Martin Demikelis bi trebalo da se opredeli da na teren izvede najbolje što ima na raspolaganju i stoga ne treba očekivati mnogo promena u timu u odnosu na prethodni prvenstveni duel. Pitanje je samo da li će zadržati šemu sa dva napadača Lukasom Beltranom i Salomonom Rondonom ili će venecuelanski napadač početi na klupi za reserve, da bi svoje mesto prepustio ofanzivnom vezisti, a to bi mogao da bude Rodrigo Aliendro.

Izabrane vesti

Kod Milionera, paragvajski defanzivac Robert Rohas i mladi napadač Franko Alfonso ponovo će biti deo tima pošto su, zbog rotacije, sredinom nedelje odsustvovali u duelu protiv peruanskog Sporting Kristala u Kopa Libertadores. Sa druge strane, defanzivac Džonatan Majdana, levi bek Elijas Gomez i vezista Tomas Kastro Ponse neće biti u opticaju za duel odlukom Demikelisa. Pored toga, u sastavu neće biti ni Tomas Lekanda, Matijas Kraneviter, Bruno Zukulini i David Martinez, igrači koji će određeni period, zbog povreda različite prirode, provesti van terena.

01.30: (1,30) River Plejt (5,20) Independijente (11,0)

Enco Dijaz i Enco Perez dva su fudbalera Milionera koji bi mogli da traže da se "očiste" kako bi mogli da učestvuju na predstojećem Superklasiku sa Bokom Juniors. Levi bek, kao i vezista i kapiten River Plejta, stigli su do četiri žuta kartona iako ponovo dobiju opomenu, propustiće sledeću utakmicu. Obojica su neprikosnoveni starteri u timu Martina Demikelisa, i do sada su odigrali 13 od 15 utakmica koliko je River odigrao pod vođstvom novog kormilara tako da ne treba isključiti slučaj namernog dobijanja javne opomene od ova dva igrača. Opet, ukoliko završe meč bez žutih kartona, Demikelis bi mogao da odluči da dvojica igrača odmore sledeći meč protiv Atletiko Tukumana, a da odigraju meč tokom nedelje protiv Fluminensea za Kopa Libertadores i tako budu spremni do Superklasika koji se igra 7. maja na Monumentalu.

Utakmica protiv Rivera jedna je od onih koje mi se najviše sviđaju, jer zahtevaju najviši stepen borbenosti“, izjavio je trener Independijentea Rikardo Zjelinski na konferenciji za novinare uoči klasika ove nedelje, za 13. meč Profesionalne lige.

Ipak, popularni Rus, poslednji pozitivni učinak na gostovanju protiv Rivera imao je kao trener Belgrana kada je izborio opstanak sada već daleke 2011. godine, a Milionere prvi put poslao u niži rang. Čak i tada rezultat je bio 1:1, sa prednošću od 2:0 iz Kordobe, u međuvremenu Zjelinski je vodio pet različitih timova, i ni sa jednim nije ostvario pobedu na Monumentalu gotovo 12 godina.

Pored toga, Đavoli iz Aveljanede poslednji put slavili su na Antonio Vespučio Libertiju 12. oktobra 2009. kada su pobedili sa 3:1. Tim koji je tada predvodio Ameriko Galjego savladao je Milionere golovima Darija Gandina, Ignasija Pjatija i Andresa Silvere, dok je za domaći tim jedino gol postigao Marselo Galjardo. Ipak, Independijente je u međuvremenu zabeležio jednu pobedu kao gost, ali je River tada bio domaćin na stadionu Florensio Sola u Banfildu, pošto je teren za igru u njegovom domu bio na remontu. Iz tog razloga, posle debija protiv Rasinga u klasiku, Rus će imati zadatak da prekine loš niz koji je klub vukao u poslednjim posetama Monumentalu i pokuša da ostvari tek drugu pobedu Đavola od početka prvenstva, koji se trenutno nalaze pri dnu tabele sa samo 10 osvojenih bodova.

Jedini iznuđeni izostanak koji će 63-godišnji trener imati je od Ajrtona Koste, koji je u klasiku protiv Rasinga dobio peti žuti karton. Umesto njega, sve ukazuje na to da će na njegovoj poziciji zaigrati Damijan Peres, dok je Edgar Elizalde rezervna opcija. Zauzvrat, što se tiče formacije koja je igrala protiv tima Fernanda Gaga, ako se potvrdi ono što je Zjelinski pripremao tokom nedelje, druga modifikacija bi bila ostavljanje Nikolasa Valjeha na klupi za reserve, kako bi Hoakin Laso formirao centralni trougao.

--------

Poslednja etapa trke za pola miliona dinara!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi najduži tiket sa parovima 1,25 i više

--------

ARGENTINA 1 - 13. KOLO

Subota

Kolon - Velez 2:1 (2:0)

/Abila 25, 40 - Prestijani 81/

Arsenal Sarandi - Union 2:1 (0:0)

/Toloza 53, Londonjo 90+5 - Kastriljon 49/

Lanus - Sarmijento 2:1 (2:0)

/Dijaz 28pen, 45+1 - Lopez 68/

Nedelja

Belgrano - Njuels 1:0 (1:0)

/Vegeti 42/

Kordoba - Godoj Kruz 0:2 (0:0)

/Aljende 54, Fernandez 87/

San Lorenco - Platense U TOKU

Rosario - Boka Juniors U TOKU

Instituto - Banfild U TOKU

23.00: (2,45) Estudijantes (3,15) Taljeres (3,05)

Ponedeljak

01.30: (1,30) River Plejt (5,20) Independijente (11,0)

20.30: (3,10) Barakas Sentral (3,20) Defensa i Hustisija (2,40)

23.55: (1,75) Rasing (3,50) Atletiko Tukuman (5,00)

Utorak

02.30: (1,50) Argentinos Juniors (4,00) Himnasija LP (7,25)

02.30: (2,50) Tigre (3,20) Urakan (2,95)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1River PlejtIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara