Martin Demikelis, trener Rivera (©AFP)
Martin Demikelis, trener Rivera (©AFP)

River sa četiri promašena penala ostao bez finala: Rosario i Platense u borbi za Liga kup

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 03:59

Horhe Broun junak Rosario Sentrala sa tri odbranjena jedanaesterca

Posle tri četvrtfinala u kojima su pobednici odlučivani kroz penal serije, jedanaesterci su doneli prevagu i u oba polufinalna susreta. Boli sa bele tačke bili su Platense i Rosario, ekipe koje su eliminisavši Godoj Kruz i River Plejt zakazale međusobni okršaj u finalu za 17. decembar.

Posebno uzbudljiv bio je susret izabranika Migela Anhela Rusoa i Martina Demikelisa koji je završen iznenađenjem u vidu eliminacije Rivera, a junak Rosarija bio je golman Horhe Broun. Posle 90 minuta tokom kojih je Rosario uspeo da neutrališe pretnje Rivera na scenu je stupio golman koji je odbranio redom udarce Dijaza, Palavesina i Martineza, a posle pogodaka Lovera i Malkore na drugoj strani, sve snove kluba iz Buenos Ajresa srušio je Lancini udarcem preko prečke.

Izabrane vesti

Katastrofalna penal serija koštala je River mesta u finalu, gde se pre Rosarija plasirao Platense. Iako je tim iz Buenos Ajresa odlično otvorio utakmicu i poveo preko Martineza u 18. minutu, Godoj Kruz je deset minuta kasnije režirao odgovor u vidu izjednačenja preko Rodrigeza, a rezultat koji je postavio urugvajski napadač ostao je na snazi do kraja drugog poluvremena te su usledili jedanaesterci.

Niz uzbuđenja nastavljen je penal ruletom koji je okončan tek desetom serijom. Tek četvrtu priliku da kazne promašaje rivala iskoristili su igrači Platensea, odnosno Lozano koji je posle lošeg penala Rasmunsena bio precizan i tako priredio veliko slavlje svom timu.

LIGA KUP ARGENTINE – POLUFINALE (JEDAN MEČ – NEUTRALNI TEREN)

Subota

Platense – Godoj Kruz 1:1 (0:0), penalima 7:6

/Martinez 18 - Rodrigez 28/

Nedelja

Rosario - River Plejt 0:0, penalima 2:0



tagovi

River PlejtRosario SentralGodoj KruzPlatenseLiga kup ArgentineArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara