River se spasao u 90. minutu, LDU nije imao šanse bez pravog Borhe (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.11.20. | 01:45

Paulo Autuori ozbiljno namučio Marsela Galjarda...

Ni peti golman u startnoj postavi, ni činjenica da igra protiv najneefikasnijeg tima brazilskog šampionata, nije olakšao posao River Plejtu u Kuritibi. Atletiko Paranense, mada kvalitativno dosta slabiji - o čemu govori i plasman u sredini tabele Brazileiraoa - pružio je snažan otpor Argentincima, vodio sve do 90. minuta, da bi finalista poslednja dva izdanja Kopa Libertadores i šampion iz 2018. uspeo nekako da se spase i s prednošću gola u gostima ode kući u Buenos Ajres. Ali ako je nešto doprinelo da River živne onda je to crveni karton za Reinalda u 66. minutu. Da ga nije bilo...

Jedan od najboljih taktičara južnoameričkog fudbala - a možda i šire - Marselo Galjardo nije mnogo taktizirao. Želeo je pobedu i da pitanje putnika u četvrtfinale reši već u Brazilu, međutim 62-godišnji globtroter i dvostruki osvajač Kopa Libertadores (sa Kruzeirom i Sao Paulom) s klupe Atletika, Paulo Autuori, opasno je motivisao svoje momke. Od prvog do poslednjeg minuta domaći su ginuli za svaku loptu, branili se kao da im život zavisi od ovog susreta i malo je falilo da naprave veliko iznenađenje. Posebno se istakao štoperski tandem Tijago Eleno - Pedro Enrike. Kapiten Eleno dobio je doslovce svaki duel sa napadačima Rivera, ali na kraju, na isteku 90. minuta, perfektan učinak pokvario mu je kolega štoper - Čileanac Paulo Dijaz.

Izabrane vesti

Brazilci su jednom šutnuli u okvir gola, jednom pored i jednom pogodili mrežu rivala. River je imao ukupno 12 pokušaja, celih 70 odsto posed lopte i 15 kornera. Iz statističkih podataka moglo bi da se nasluti da su gosti odneli ubedljivu pobedu, nikako da su se jedva spasli poraza. I baš je u tome veličina posla koji je odradio Autuori. Pogotovo što su njegovi momci imali psihološki problem u vidu činjenice da im gol čuva tek peta Autuorijeva opcija, mlađani Bento (21).

Iskusni strateg sa klupe Atletika napravio je sjajne izmene nRa poluvremenu. Uvidevši koliko su njegovi napadači bili bezopasni u prvih 45 minuta na teren je umesto Karlosa Eduarda i Renata Kajzera poslao Giljermea Bisolija i Valtera. Tandem sa klupe bio je najzaslužniji za vođstvo domaćina. Erik je poslao loptu ka Bisoliju, Valter je inteligentno propustio do Bisolija, a ovaj tukao veoma precizno sa kapice šesnaesterca - 1:0.

Napunjeni žutim kartonija u prvom delu meča fudbaleri Atletika imali su problem u nastavku. Zalomilo se da krilni napadač Reinaldo "fasuje" isključenje. Bio je neoprezan, visoko podigao nogu i arbitar se nije mnogo dvoumio. Od tog momenta River vrši strašan pritisak, ređa napade, Tijago Eleno i Pedro Enrike "ginu" u svojih 16 metara... Izgledalo je da će Atletiko izdržati sve, međutim prekid rezerviste Hulijana Alvareza u 90. minutu konačno je slomio čeličnu volju domaćina. Najbolje je skočio pomenuti Dijaz i odradio ono što nisu mogli njegovi saigrači iz navale - 1:1.

A u Kitu domaći LDU nije iskoristio svoj najveći adut protiv Santosa - domaći teren i skoro 3.000 metara nadmorske visine. Kristijan Borha, nekadašnji napadač Crvene zvezde, a sada prvi strelac ekvadorskog tima (25 golova na 31 utakmici), odigrao je jedan od najslabijih mečeva sezone. LDU bez njega nije mogao bolje...

Brazilci su poveli pogotkom svog jedinog stranca, Džefersona Sotelda iz Venecuele. Igrao se 7. minut. Domaćin je izjednačio nakon sjajne kontre i strašnog "cuga" od najmanje 70 metara Bilija Arsea, da bi konačan rezultat postavio Marinjo na isteku jednog sata igre. Marinjo je prvo iznudio najstrožu kaznu, pa je sam realizovao - 1:2.

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA

Utorak

Atletiko Paranense - River Plejt 1:1 (0:0)

/Bisoli 58 - Dijaz 90/

LDU Kito - Santos 1:2 (1:1)

/Hulio 45+2 - Soteldo 7, Marinjo 59pen/

Sreda

01.30: (3,35) Rasing (3,20) Flamengo (2,25)

23.15: (3,80) Delfin (3,30) Palmeiras (2,05)

23.15: (1,63) Indepedijente Del Valje (3,80) Nasional (5,70)

Četvrtak

01.30: (2,85) Internasional (2,80) Boka Juniors (2,90)

01.30: (1,60) Libertad (3,80) Vilsterman (6,00)

Petak

01.30: (3,80) Guarani (3,30) Gremio (2,05)



tagovi

Kopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara