Arjen Roben (©AFP)
Arjen Roben (©AFP)

Roben igra za Holandiju na Evropskom prvenstvu? Da, ako De Bur pozove

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 18:23

Iskusni napadač najavio da bi posle četiri godine rado zaigrao za nacionalni tim

Iako ima 37 godina, iako je pauzirao skoro sedam meseci zbog povrede, a prethodno nije igrao godinu dana jer se povukao iz fudbala, Arjen Roben i dalje ima magiju u nogama.

S dve asistencije u nedelju popodne, u 32. kolu holandskog prvenstva, iskusni napadač predvodio je Groningen do ubedljivih 4:0 protiv Emena u gostima.

Izabrane vesti

Nekadašnji as PSV-a, Čelsija, Real Madrida i Bajern Minhena podsetio je na slavne dane, ali i nagovestio da ovo danas možda nije bio samo trenutak inspiracije. Iako veteran, i dalje Roben ima velike snove, mada priznaje da ne zavise isključivo od njega.

Odmah posle utakmice sa Emenom, holandski novinari upitali su ga šta će raditi ako ga selektor Ronald de Bur pozove na predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Onda ću se odazvati. Bilo bi to lepo, ali moram biti objektivan. Nije lako biti spreman i praviti razliku u takvoj ekipi kao što je reprezentacija Holandije trenutno. Negde u mojim najluđim snovima Evropsko prvenstvo je cilj, ali moram biti oprezan šta pričam, jer već vidim bombastične naslove. Zato ne kažem da želim poziv, ali ako ga dobijem, odgovor će biti potvrdan", poručio je Roben selektoru.

Poslednji put svojevremeno jedan od najboljih evropskih fudbalera igrao je za Holandiju 10. oktobra 2017, kada je s dva gola doneo pobedu 2:0 protiv Švedske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. To, ipak, nije bilo dovoljno da bi se Holanđani plasirali na Mundijal u Rusiji. Posle te utakmice, Roben se povukao iz reprezentacije. Uz njegovo ime upisano je 96 nastupa i 27 golova. Videćemo hoće li se te brojke promeniti narednog leta.

De Bur će reprezentativce okupiti ponovo 24. maja, a konačan spisak igrača za Euro očekuje se četiri dana kasnije. Podsetimo, selektorima je dozvoljen veći broj igrača nego inače, odnosno 26 umesto 23. Holandija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Ukrajinom, Austrijom i Makedonijom.


tagovi

Arjen RobenHolandijaFrank de Bur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara