Arjen Roben (©AFP)
Arjen Roben (©AFP)

Roben se vraća u svoj drugi dom

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.04.21. | 15:09

Legendarni holandski as se oporavio od povrede i večeras će sa Groningenom da gostuje PSV-u u sklopu 30. kola Eredivizije, klubu u kojem je skrenuo pažnju najvećih timova sveta

PSV Ajndhoven još uvek teoretski može da sanja o tituli, ali za njega je ključno da zadrži drugu poziciju ispred AZ Alkmara. U večerašnjem domaćem duelu sa Groningenom, Filipsovci su u prilici da naprave još jedan korak ka ligaškom srebru. Ujedno, Sparta iz Roterdama ugošćuje VVV Venlo i, s druge strane, definitivno može da se približi sigurnosti ostanka u Erediviziji. Gosti su ti koji su i dalje na ivici da ostanu u najvišoj konkurenciji, ali su u dvocifrenoj seriji poraza. Herenveen i Zvole susreću se u trećem subotnjem duelu 30. kola šampionata Holandije.

PSV i dalje neguje teoretsku nadu u titulu, ali zaostaje za liderom Ajaksom čitavih 12 bodova i posle ove runde može da izgubi bilo kakvu šansu. Sve će biti odlučeno ako amsterdamski gigant pobedi AZ Alkmar u nedelju. Sada PSV vodi bitku za drugu poziciju sa AZ-om i mogao bi da se odmakne od njega, mada mu rival u predstojećem kolu nije baš jednostavan. Ove godine Groningen je pokazao da može da iznenadi i najveće favorite.

Izabrane vesti

18.45: (1,25) PSV (6,50) Groningen (10,0)

Za sada je klub iz Ajndhovena drugoplasiran sa 61 bodom, koliko ima i AZ, držeći zaostatak od pet bodova u odnosu na Vitese na četvrtoj poziciji. U protekla dva kola tim Rodžera Šmita je bio prilično uspešan, pošto je prvo porazio Herakles sa 3:0, a zatim oduzeo sva tri boda sa terena uznemirenog Venla 2:0. Suprotno tome, Groningen pokazuje neuravnotežene performanse, zauzima šesto mesto na tabeli sa 46 bodova i mora da izdrži pritisak sedmoplasiranog Utrehta.

Groningen je u svoju korist rešio samo jedan od prethodnih pet prvenstvenih mečeva, i to protiv Venla, koji je trenutno u najgoroj formi u prvenstvu. Međutim, Groningen je u poslednjem duelu i porazu od Herenvena pronašao jednu pozitivnu stvar, jer se posle nepunih šest meseci pauze u tim vratila najveća zvezda ekipe Arjen Roben, koji je na teren ušao sa klupe i odigrao poslednjih 13 minuta. Vrsni as je dakle u kombinaciji za susret sa ekipom u kojoj se proslavio i skrenuo pažnju najvećih ekipa sveta. U PSV-u je proveo dve sezone, a potom je igrao za Čelsi, Real Madrid i Bajern.

Ekipa sa Euroborga spada u mušterije PSV-a proteklih godina. Filipsovci su slavili na poslednjih pet dvoboja, a bez poraza su od Groningena na 14 minulih okršaja, još od marta 2014.

"Groningen može da sačeka svoju priliku, a zatim snažno da udari, pa je potrebno igrati koncentrisano čitavih 90 minuta. Ali nikako ne mislim da će samo da se brane, pokušaće da nas iznenade u ofanzivnoj fazi. Drugo mesto je za nas ključno, svaki kiks bi mogao da predstavlja veliki problem", rekao je strateg PSV-a Rodžer Šmit.

Ekipi iz Ajndhovena za meč sa Groningenom nedostaju Ledezma, Romero, Žunior, Gutijerez ​​i Tomas. Sa druge strane, kormilar Dani Bujs pored Robena može da računa i na Lundkvista. Samo Van Hintum ostaje van igre.

"Pobeda nad PSV-om je uvek veliki izazov, ali to se ne može svakodnevno. U poslednje vreme nismo baš uspešni, ali svi igrači žele da pokažu šta je u njima", rekao je 38-godišnji trener.


tagovi

EredivizijaHolandija 1PSV AjndhovenGroningenArjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara