Robi Kin (©Maccabi Tel Aviv)
Robi Kin (©Maccabi Tel Aviv)

Robi Kin na klupi Makabija za 40.000 evra mesečno, šta će reći za Đorđa Jovanovića?

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 11:55

Proslavljeni Irac nasledio Aitora Karanku

Najpopularniji klub u Izraelu i može biti najpopularniji Irac na njegovoj klupi. Proslavljeni Robi Kin novi je trener Makabija iz Tel Aviva, pošto je na toj funkciji nasledio Aitora Karanku.

Kin je potpisao ugovor na godinu dana sa opcijom produžetka saradnje na dodatnu sezonu. Istim tim ugovorom zagarantovana mu je plata od 40.000 evra mesečno.

Izabrane vesti

Srećan sam zbog ovog izazova u Makabiju. Moj stručni štab i ja jedva čekamo da počnemo sa radom, uvereni da smo sposobni da uradimo šta je potrebno da pripremimo tim za novu sezonu”, rekao je Kin čiji će osnovni zadatak biti da Makabi vrati na tron na kome se pod vođstvom Baraka Bahara, novog trenera Crvene zvezde, u poslednje vreme ustalio jedan drugi Makabi, onaj iz Haife.

Bahar više nije tu, ni Karanka, mada tek treba videti kako će najbolji strelac u istoriji Irske (68 golova na 148 utakmica) snaći u ulozi šefa struke. Do sada je, ne računajući avanturu u Indiji, radio samo kao pomoćnik, u reprezentaciji Irske (kod Mika Mekartija), pa Midlsbrou (kod Džonatana Vudgejta) i Lidsu (kod Sema Alardajsa).

Sada prvi put kao glavni trener. I jednom velikom dilemom odmah na startu. Đorđe Jovanović je imao solidnu prošlu sezonu, postigao 22 gola uz pet asistencija, ali je ušao u poslednju godinu ugovora, a izraelski mediji su već pisali da bi Makabi mogao da ga proda kako bi mesto stranca ostavio slobodnim za neku drugu poziciju. Sada će Kin morati da prelomi: ostaje li Jovanović ili ide?


tagovi

Makabi Tel AvivRoj KinĐorđe JovanovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara