Milan Rodić i Ćavi Simons (©MN Press)
Milan Rodić i Ćavi Simons (©MN Press)

Rodić sa najviše nastupa za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 13:22

Iskusni defanzivac prestigao Milana Borjana

Od promene sistema i naziva 1992. godine, niko nije odigrao više utakmica za Crvenu zvezdu u elitnom takmičenju evropskog klupskog fudbala od Milana Rodića. Nastup protiv RB Lajpciga bio mu je 40. za crveno-bele u Ligi šampiona, računajući i kvalifikacije i grupnu fazu.

Iskusno levi bek, po potrebi štoper, ostavio je iza sebe Milana Borjana sa 39 utakmica, a na trećem mestu je Miloš Degenek sa 29, jednim više od El Fardua Bena i tri od Marka Gobeljića.

Izabrane vesti

Rodić je u Crvenu zvezdu stigao leta 2017. iz Krila Sovjetova i upisao se u klupske almanahe kao jedan od igrača sa najdužim stažom u Ljutice Bogdana. Računajući i prijateljske mečeve trenutno je na 293 nastupa u dresu sa Zvezdinim grbom.

Prva utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona bila mu je protiv letonskog Spartaksa 11. jula 2018, a u grupnoj fazi je debitovao nešto više od dva meseca kasnije u beogradskom remiju bez golova sa Napolijem. Bio je akter čuvene pobede nad Liverpulom, asistent Aleksi Vukanoviću protiv Jang Bojsa u revanšu poslednje runde kvalifikacija, kada su crveno-beli nakon 2:2 u Bernu odigrali 1:1 kod kuće i plasirali se u Ligu šampiona.

Sada se nadaju da će protiv istog rivala za tri nedelje uspeti da ostvare pobedu koja bi ih učvrstila na trećem mestu i dovela na prag evropskog proleća u Ligi Evrope. Četvrtog od Rodićevog dolaska u klub, ali prvog plasmanom iz Lige šampiona, što dodatno daje na značaju. Očekuje se da nekadašnji đak OFK Beograda i igrač Zenita bude akter novog okršaja sa Jang Bojsom.



tagovi

Liga šampionaMilan RodićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara