Radost Crne Gore (©Reuters)
Radost Crne Gore (©Reuters)

Rodio se novi heroj Crne Gore, het-trik Mugoše i maltretiranje Rumuna u Bukureštu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.06.22. | 22:40

Bosna i Hercegovina zasela na čelo grupe, proradila dobro poznata kombinacija Edin Džeko - Miralem Pjanić protiv Finaca - 3:2

Nema već dugo penzionisanog Mirka Vučinića, sada nema ni Stevana Jovetića - nema problema. Ima ko će da trese mreže za Crnu Goru. Pozivni broj za Južnu Koreju, a novi heroj nacije Stefan Mugoša. Dok je živ pamtiće utakmicu u Bukureštu, a Rumuni za vjek i vjekova kako ih je ponižavao. Transformisao se u golgetera svetske klase, postigao prvi het-trik u dresu Crne Gore i ostavio je u igri za prvo mesto, koje vodi u A diviziju - 3:0 (1:0).

Rumuni nisu znali šta ih je snašlo, do juče su bili na čelu grupe, večeras su bespomoćno stajali i gledali kako napadač Inčona pakuje lopte u njihovu mrežu. Ako su i pomislili da je prva saradnja Marko Jankovića i Stefana Mugoše koja je prošla bila slučajnost - prevarili su se. I gorko pokajali što nisu stavili flastera na centarfora Crne Gore. 

Izabrane vesti

Jedno zaduženje imao je Mugoša, samo je trebalo da se pokloni. Za ostalo je bio zadužen nekadašnji igrač Partizana. Zasecao je lopte, propadale su u idealnom trenutku. Servirao je na tacni golove Stefanu Mugoši, a prva zvezda meča u Bukureštu je spuštala je loptu u mrežu. Kao da ništa lakše ne postoji. I onda trenutak inspiracije, genijalnosti, za totalni slom Rumuna. Primio je loptu na ivici kaznenog prostora, namestio ju je sebi na volej i raspalio. 

Presela je Liga nacija Rumunima, ništa im nije polazilo za nogom. I postignut gol im je poništen, nije im bio naklonjen ni okvir gola - dugo se tresla prečka posle udarca Razvana Marina. A, kada prečka nije bila saveznik Crne Gore, kestenje iz vatre vadio je golman Milan Mijatović. Skidao je nemoguće protiv Bosne i Hercegovine, ponovio isto i u Rumuniji. Hipnotisao je Marijusa Stefaneskua upravo posle pomenute prečke. 

Prvi među jednakima u demoliranju Rumunije - Stefan Mugoša. A, ostatak reprezentacije sastavljen od nekadašnjih i sadašnjih igrača Partizana i Crvene zvezde. Među potpisnicima pobede našli su se Marko Janković, Vladimir Jovović, Vukan Savićević, Aleksandar Šćekić, Igor Vujačić, Marko Vešović i Nikola Krstović. Svi do jednoga u startnoj postavi.

Samo su četiri stvari na svetu sigurne: smrt, porez, Sevilja osvaja Ligu Evrope i Temu Puki maltretira odbranu Bosne i Hercegovine. Od toga se ne može pobeći, zakucano je, znaju to i u komšiluku. Kad god vide ledenog Finca uhvate se za glavu i unapred pišu da kreću iz minusa. Temu Puki nastavio je da teroriše odbranu Bosne i Hercegovine, anestezirao je Bilino polje, ne i Miralema Pjanića i Edina Džeka

U Bosni ima jedan veći od finske gol-mašine, ne zovu ga slučajno Dijamant. Jednoga dana kada okači kopačke o klin podići će mu u Sarajevu spomenik, tolikoh ih je zadužio. Možda i kraj Bilinog polja, gde je najčešće nemilosrdno tresao mreže. Sa tog mesta vodio je Bosnu i Hercegovinu do najvećih uspeha, a večeras do liderske pozicije u Ligi nacija - 3:2 (2:2). 

Proradila je najjača veza Bosne i Hercegovine, ponovo je uspostavljena na relaciji Edin Džeko - Miralem Pjanić. Tako i obratno. Kao u najboljim danima kada su zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem krčili put do Mundijala u Brazilu. Čuvari ruše napadača Intera, kreativni vezista hladnokrvno izvodi penal. A, onda - magija. Tek da pokaže Pjanić da nije isparila, da nije nestala tokom seljakanja po raznim pozajmicama. Čudesan dodir, odbrana Finaca podeljena na pola, isečena na froncle i mat Džeka

Poništeno je sve dobro što su Finci uradili, a jesu dosta toga. Temu Puki i Benjamin Kalman su dva puta za dva minuta demonstrirali da je defanziva domaćina bušna kao švajcarski sir. Da rupa ima koliko ti srce ište, a da Bosna kontre ne ume da brani. Na identičnu foru odradili su Skandinavci domaćina, sistirali su Kalman i Puki jedan drugom, ali plamen nije ugašen. Tinjala je vatra u grudima Interovog golgetera, odapeo je strelu, hirurški precizno povukao je rez i postigao 63. reprezentativni gol u karijeri. U vodu je pao Pukijev šesti protiv Bosne i Hercegovine, ostali su bodovi na Bilinom polju.

LIGA NACIJA - DIVIZIJA B - 4. KOLO

Utorak

GRUPA 1

Jermenija - Škotska 1:4 (1:2)

/Bičakčjan 6 - Armstrong 14, 45+1, Mekgin 50, Adams 54/

Ukrajina - Irska 1:1 (0:1)

/Dovbik 47 - Kolins 31/


GRUPA 3

BiH - Finska 3:2 (2:2)

/Pjanić 5pen, Džeko 29, 58 - Puki 10, Kalman 18/

Rumunija - Crna Gora 0:3 (0:1)

/Mugoša 42, 56, 63/



tagovi

Marko JankovićStefan MugošaLiga nacijareprezentacija Finskereprezentacija Rumunijereprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija Crne GoreEdin DžekoMiralem PjanićTemu Puki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara