Rođen u Tutinu, prošao Partizanovu školu i želi da igra za Južnu Afriku

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 18:52

Ali, propisi koče Samira Nurkovića

Čudni su putevi fudbalski. Mogao bi o tome Samir Nurković (28) dugo da priča. Rođen je u Tutinu, prošao je omladinsku školu Partizana, mada je jedan od onih igrača koji nisu stigli do dresa prvog tima.

Put ga je odveo na istok Evrope. U Slovačku. Menjao je klubove, mada ni tu nije došao do onih najvećih. Prst sudbina il’ ko zna šta li je, tek prošlog leta napravio je iznenađujući transfer i za sebe i za druge: potpisao je za jedan od najvećih klubova Afrike i Južne Afrike – Kajzer Čifse.

Izabrane vesti

I tamo se Samir snašao sjajno. Srpski napadač oduševljava iz nedelje u nedelju, jedan je od najboljih strelaca lige. Na 24 utakmice postigao je 12 golova. I toliko se Nurković zaljubio u tu daleku zemlju, da je poželeo da tamo dugo ostane i ostavi još dublji trag.

Samir se toliko zaljubio u ovu zemlju, da kada sam ga posetio u novembru pitao me da se raspitam kolike su šanse da zaigra za reprezentaciju Južne Afrike, jer ako postoje, on bi odmah obukao njen dres“, rekao je agent Dejan Simić za južnoafrički portal Kik Of.

Sa pravne strane gledano, Nurković bi morao pet godina u cugu da živi u Južnoj Africi da bi dobio pasoš i samim tim stekao mogućnost da postane reprezentativac. S obzirom na to da je u Johanesburgu tek godinu dana, deluje da nisu velike šanse da se Samiru ispuni želja.


tagovi

Samir NurkovićKajzer ČifsJužna Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara