(Printscreen©pursOfficial)
(Printscreen©pursOfficial)

Rojal najskuplje pojačanje Totenhema ovog leta: Barsi 24.000.000. Betisu 6.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 20:16

Sparsi po svemu sudeći završili poslovanje na letnjoj pijaci

Totenhem je ovog leta trošio manje novca nego inače i deluje pametnije birao pojačanja. Iako nije mali broj onih koji će potvrditi da je 30.000.000 evra za neafirmisanog desnog beka ipak preveliki novac. Sparsi su zvanično potvrdili transfer Emersona Rojala na novi Vajt Hart Lejn, odnosno ugovor do 2026. godine. Samim tim, učinio je doskorašnjeg fudbalera Barselone najskupljim pojačanjem ovog leta.

Barsa je u istom prelaznom roku kupila Rojala od Betisa za 9.000.000 evra, a onda nije odolela na izdašnu ponudu premijerligaša. Istina, neće Barselona biti u plusu 21.000.000 zbog činjenice da u ugovoru sa Betisom stoji klauzula od 20 odsto od sledeće prodaje. Samim, tim zeleno-beli će napuniti kasnu sa 6.000.000 evra. Takvoj injekciji svežeg kapitala se sigurno nisu nadali samo dva meseca nakon što su ga prodali.

Izabrane vesti

Poslednje tri godine londonski klub je u letnji prelaznim rokovima trošio preko 100.000.000 evra, dok je ovoga leta ta brojka za oko 30.000.000 manja. Pritom su popunjavane pozicije na kojima je bio deficitaran, poput štoperske, zatim desnog beka, dok je sa Brajanom Hilom dobio u najavi velikog kreativca kakvog nema još od odlaska Kristijana Eriksena.

Navijačima Totenhema se sigurno smeši brk, jer su ovog leta prešli put od očaja do sjaja. Čitavog leta strahovali su da će prva zvezda Hari Kejn napustiti klub, a realnost je da je ostao, da je Totenhem prvi na tabeli Premijer lige posle tri kola i da je igrački kadar kvalitetnije popunjen nego godinu dana ranije.

Raduje ih što će im i desni bok, poput levog koji je prošlog leta pojačao odlični Serhio Regilon, biti zatvoren fizički vrlo dominantnim igračem koji je u španskoj Primeri pokazao da može biti vrlo opasan po gol rivala. U dresu Betisa odigrao je 79 mečeva, postigao pet i namestio još deset pogodaka. Poređenja radi, Regilon je pre dolaska u Totenhem, u dresu Sevilje kao pozajmljeni igrač Real Madrida, beležio vrlo slične brojke - 38 utakmica, tri gola i pet asistencija.

Posle dolaska Kristijana Romera, Pjerluiđija Golinija, Pepea Sara, Brajana Hila i Emersona Rojala, deluje da je Totenhem završio poslovanje na letnjoj pijaci.




tagovi

Emerson RojalTotenhemBarselona

Obaveštavaj me

Totenhem
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara