Roke Santa Kruz ‘uhapšen’ u Superklasiku, Čikijev Sero nabija komplekse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 03:04

Lider slavio u derbiju i povećao prednost u Klausuri

Sero Portenjo dominira paragvajskim fudbalom u ovoj 2020. godini. Jedan od dva najveća tamošnja kluba je osvojio Aperturu u prvom delu sezone, a sada gazi ka osvajanju Klausure.

U drugom Superklasiku ove godine, Sero Portenjo je na svom terenu savladao ljutog rivala Olimpiju Asunsion 1:0 i povećao prednost na tabeli na četiri boda tri kola pre kraja ligaškog dela sezone i pred početak plej-ofa.

Izabrane vesti

Legendarni bek poznat po topovskom šutu, Fransisko Čiki” Arse je kao trener od mladog Serovog tima napravio kaznenu ekspediciju i večeras vezao 23. utakmicu bez poraza. A u večnom bilansu je Sero Portenjo došao do 108. pobede u Superklasiku i ima dva trijumfa više od ljutog rivala koji je ipak veći i slavniji. Zato Serovim navijačima ostaje da likuju kako su makar u međusobnim duelima uspešniji za razliku od osvojenih trofeja.

Sero je dominirao večeras i zasluženo slavio. Da ne beše golmana Agilara na Olimpijinom golu, pobeda bi bila i ubedljivija. Popularni Ciklon je odirgao sjajno prvo poluvreme, izveo nekoliko prelepih akcija i stvorio sijaset sjajnih šansi, ali nije imao sreće u završnici ili je Agilar blistao. Sve što je Olimpija radila su bile duge lopte na Rokea Santa Kruza koji nije imao veče i zamenjen je na poluvremenu.

U drugom poluvremenu je Sero nastavio da dominira, ali je do gola došao tek petnaestak minuta pre kraja. Rezervista Robert Morales je krunisao lepu akciju. Reč je o detetu Olimpije koje nikad nije dobilo šansu u prvom timu, ali mu je Arse omogućio osvetu u derbiju.

Sero je dobio i drugi derbi u sezoni, gazi ka prvom mestu u ligaškom delu i tituli u Klausuri.



tagovi

Sero PortenjoOlimpija AsunsionRoke Santa Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara