©Reuters
©Reuters

Roma dogovorila dva pojačanja, a čeka se jedan odlazak - Džeko ili Fonseka?

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.21. | 01:02

Brajan Rejnolds i Stefan El Šaravi jačaju konkurenciju u timu dok klub potresa skandal nastao u utakmici Kupa Italija sa Specijom

Roma je završila posao oko dovođenja dvojice novih igrača i to u jeku "otvorenog rata" između kapitena Edina Džeka i trenera Paula Fonseke. Redove Vučice pojačaće bočni igrač Dalasa Brajan Rejnolds, kao i nekadašnji igrač Đalorosa Stefan El Šaravi.

Rimljani su u borbi za talentovanog Amerikanca uspeli da nadmaše Juventus. Stara dama je imala problema sa dovođenjem igrača izvan Evropske unije, pa je bilo planirano da Rejnolds bude prosleđen Benvenetu, ipak, kašnjenje u pregovorima sa Dalasom iskoristila je Roma i privolela igrača u svoje redove. Dogovorena je pozajmica do kraja sezone, uz obavezan otkup od 7.000.000 evra na kraju sezone. Vučica je igraču ponudila petogodišnji ugovor uz godišnju platu od 800.000 evra, što Juventus na kraju nije želeo da izjednači, pa je odustao od ovog posla.

Izabrane vesti

Rejnolds ima 19 godina i radi se o vrlo ofanzivnom desnom beku, za kojeg se veruje da će se odlično uklopiti u sistem 3-4-2-1, koji forsiraju Rimljani.

Stefan El Šaravi će pojačati konkurenciju u napadu Vučice. Popularni Faraon se rastao sa Šangaj Šenhuom i već nekoliko dana je u Rimu, a medicinski pregledi se očekuju tokom sutrašnjeg dana. Povremeni reprezentativac Italije napustio je Romu u julu 2019. godine, a u svom ugovoru u Kini imao je klauzulu koja mu je obezbeđivala da napusti klub pre isteka ugovora u julu 2022. godine. To je iskoristio, pa se vraća da pojača konkurenciju u svom bivšem klubu koji se bori za povratak u Ligu šampiona.

El Šaravi je prošao kroz ozbiljne probleme, pošto je na raskidu radio čak pet meseci. Od Šangaja je tražio da mu plati tri od preostalih 18 meseci ugovora, ali su Kinezi to odbili, pa je morao da se odrekne preostalih primanja. On će sa Romom potpisati ugovor na tri i po godine kao slobodan igrač, ali će Roma kroz bonuse morati da isplati Šangaju do 5.000.000 evra. To će pre svega zavisiti od učinka samog igrača, kojeg je Vučica tražila još prošlog leta.

Ipak, u Rimu se ovih dana priča pre svega o sukobu Džeka i Fonseke, nakon što je otkaz dobio tim menadžer Đanluka Gomber, koji je proglašen odgovornim za skandal oko spornih izmena u meču osmine finala Kupa Italije sa Specijom.

Džeko današnji prvenstveni meč sa istim rivalo u Seriji A propušta zbog povrede, ali mediji na Apeninima uveliko pišu da to nije jedni razlog njegovog izostanka, već da je portugalski trener odlučio da proda iskusnog golgetera. Razmirice između Fonseke i Džeka navodno su krenule još prošle sezone, posle poraza od Sevilje u četvrtfinalu Lige Evrope. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je bio na izlaznim vratima i prošlog leta, kada je Fonseka dao zeleno svetlo za njegov odlazak, ali je sticajem okolnosti ostao u klubu. Portugalac je sada izgleda prelomio da Džeko definitivno ode iz kluba.

Ipak, još uvek je sve otovreno, s obzirom da je Fonsekin status ozbiljno poljuljan nakon ubedljivog poraza u rimskom derbiju i dešavanjima u meču sa Specijom, pa bi današnji meč u slučaju neuspeha mogao da bude poguban po trenera Rome. Fonseka je na današnjoj konferenciji poručio da je dobio podršku od gazde Dana Fridkina, ali ako ostane ne ostvari pobedu u današnjem meču može da se desi da napusti Rim pre Edina Džeka.


tagovi

Brajan RejnoldsStefan El ŠaraviEdin DžekoPaulo FonsekaZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara