Roman Jaremčuk na meču protiv Crvene zvezde (©Starsport)
Roman Jaremčuk na meču protiv Crvene zvezde (©Starsport)

Roma pronašla idealno pojačanje u Gentu: Prate ga tri godine, podseća na Džeka, učio je od Ševčenka

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 23:14

Roman Jaremčuk bi konačno mogao da zaigra na Olimpiku

Pre tri godine je o Romanu Jaremčuku razmišljao Monći, ali je tadašnji sportski direktor Rome posegnuo za drugim rešenjima. Ime ukrajinskog napadača moglo se potom pročitati i u tefterima Federika Masare i Đanluke Petrakija, ali do saradnje ni tada nije došlo. Sada bi to trebalo da se promeni. Vučica je ponovo zagrizla, najbolji strelac Genta je sve bliži prelasku na Olimpiko, prenosi Gazeta delo Sport.

Jasno, u Romi ga veoma cene, pomno su pratili njegov razvoj u Belgiji, pa veruju da je konačno došlo vreme da se ostvari saradnja. Za njegove usluge će morati da izdvoje između 10.000.000 i 12.000.000 evra - čini se kao dobra investicija. Korpulentni napadač je pokazao da ima njuh za golove, fizički podseća na Edina Džeka. Iskusni bosanskohercegovački napadač ima ugovor sa klubom iz Rima do leta 2022. godine, često je bio predmet interesovanja Intera i Juventusa, ali je na kraju ostao veran Vučici. Dolazak Jaremčuka svakako ne znači i Džekov odlazak, već predstavlja prirodan sled događaja. Ukrajinac bi imao sjajnog mentora i polako bi od Džeka preuzimao mesto u prvom timu. Na sve to dodajmo i da ga Paulo Fonseka dobro poznaje, susretao se sa 25-godišnjim napadačem dok je predvodio ekipu Šahtjora. Teško je odupreti se utisku da je Roma pronašla idealno pojačanje.

Izabrane vesti

Ovaj 191 centimetara visoki napadač je prve fudbalske korake ostvario u Karpatima iz rodnog Lavova, ali se još kao 12-godišnjak preselio u jedan od najvećih klubova u državi - Dinamo Kijev. Nije ipak ostavio dubok trag u dresu tima iz prestonice, dve godine je proveo u drugom timu, a ni dobre partije u dresu Oleksandrije (gde je 2016. igrao na pozajmici) nisu mu kupile mesto u prvom timu Dinama. Njegov potencijal prepoznao je Gent, koji ga 2017. godine dovodi u svoje redove. U Belgiji je izrastao u jednog od najboljih napadača elitnog ranga, ove sezone je najbolji strelac ekipe sa devet postignutih pogodaka. Mogli smo ga na delu videti i u Ligi Evrope protiv Crvene zvezde, ali protiv srpskog šampiona ipak nije uspeo da dođe do izražaja.

Skrenuo je pažnju skauta širom Evrope igrama i u dresu reprezentacije. Šansu da debituje mu je pre oko dve godine ukazao Andrij Ševčenko, a vremenom je izrastao u jednog od najvažnijih igrača državnog tima. Sa četiri gola u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Ukrajine na kontinentalnu smotru, pa će narednog leta biti i jedna od najvećih Ševčenkovih uzdanica na šampionatu Starog kontinenta.




tagovi

Zimski prelazni rok 2021GentRomaEdin DžekoRoman Jaremčuk

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara