Roman Abramovič (Reuters)
Roman Abramovič (Reuters)

Roman Abramovič preživeo pokušaj trovanja

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.03.22. | 17:55

Iza svega stoje navodno neki ruski političari, tvrdi Vol Strit Džurnal

Poznati ruski oligarh i donedavni Čelsijev vlasnik Roman Abramovič je preživeo pokušaj trovanja na pregovorima o prekidu rata u Ukrajini, javlja Vol Strit Džurnal.

Abramovič je preživeo pokušaj trovanja pre nekoliko nedelja kada je u ulozi mirotvorca pokušao da posreduje u pregovorima ukrajinskih i ruskih političara koji su za cilj imali prekid vatre i primirje.

Izabrane vesti

Posle sastanka, Abramovič i još dvojica članova ukrajinskog pregovaračkog tima su imali simptome trovanja poput crvenih očiju koji su konstantno suzile, a počela je i da im se ljušti koža na telu.

Simptomi su se javili odmah posle sastanka održanog 3. marta i Kijevu. Abramovič je kao posrednik prisustvovao seriji mirovnih sastranaka održanih u Moskvi, Lvovu i na kraju u Kijevu posle čega su se pojavili simptomi trovanja. Lekari su kasnije utvrdili da je reč o pokušaju trovanja hemijskim oružjem.

Prema izvorima zapadnih medija, iza pokušaja trovanja stoje ljudi koji pripadaju „tvrdoj struji“ ruskih političara i koji su želeli da sabotiraju pregovore. Sastanku je prisustvovao i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenskij, ali oni je imao simptome trovanja. Isti izvori otkrivaju da se stanje Abramoviča i dvojice otrovanih diplomata popravilo i da oni nisu u životnoj opasnosti.

Podsetimo, britanska Vlada i Evropska unija su uveli sankcije Abramoviču zbog bliskih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Sva njegova sredstva u Britaniji i zemljama EU su zamrznuta zbog čega je morao da digne ruke od Čelsija i da londonski klub stavi na prodaju.


tagovi

Roman Abramovičrat u Ukrajini

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara