Dejan Georgijević (©Starsport)
Dejan Georgijević (©Starsport)

Romantičari uhvatili ritam, Grafičar se revanširao Smederevcima

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 17:53

Lider Mozzart Bet Prve lige slavio u Sremskoj Mitrovici sa 1:0; Zvezdina filijala iznenadila Smederevo - 2:1

Nakon očajnog starta drugog dela sezone, fudbaleri OFK Beograda uspeli su da se trgnu i vežu dve pobede. Nakon ubedljivih 4:1 protiv Kolubare, u Sremskoj Mitrovici je savladan Radnički sa 1:0. Gol odluke postigao je Dejan Georgijević u 29. minutu, nakon brze akcije svog tima po levoj strani i atraktivnog šuta iz okreta Saše Markovića, nakon prijema na grudi. Uspeo je Miloš Ostojić da zaustavi udarac nekadašnjeg veziste Partizana, ali se lopta odbila pravo na nogu Georgijeviću, koji nije imao težak zadatak da upiše 11. gol ove sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi.

Paralelno sa ovom utakmicom Grafičar je u gostima pobedio Smederevo sa 1:0 i revanširao se domaćinima za jesenji poraz (1:2), kada su Smederevci stigli do tri boda pogotkom Nikole Jovanovića u trećem minutu nadoknade. Ovaj put bilo je manje drame, pošto je filijala Crvene zvezde povela u 52. minutu preko Marka Ćurića, a u 81. duplirala prednost golom Babakara. Domaćini su smanjili zaostatak u 89. minutu, iz penala koji je realizovao Nikola Stojković, ali nisu uspeli da iskoriste preostalo vreme do kraja da izbegnu poraz.

Izabrane vesti

Pobede gostiju u poslednje dve utakmice 26. kola drugoligaškog karavana najviše odgovaraju Tekstilcu, pošto su se uprkos ranijem remiju sa Kolubarom (1:1) fudbaleri tima iz Odžaka učvrstili na drugoj poziciji. Pre poraza Radničkog i Smedereva na ruku su im išli neuspesi Inđije i ubskog Jedinstva, tako da drugoplasirani Tekstilac sada ima tri boda više od Inđije, a po četiri od Smedereva i Jedinstva.

Nema sumnje da ćemo do kraja sezone gledati uzbudljivu trku u borbi za poziciju broj dva i klub koji će zajedno sa OFK Beogradom od leta igrati u Mozzart Bet Superligi.

Za Grafičar je današnja pobeda bila od velikog značaja da ostane u trci za plasman u plej-of.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 26. KOLO

Subota

Inđija - Metalac 0:1 (0:0)

/Ilić 78/

OFK Vršac - Dubočica 0:0

Mačva - Radnički NB 3:0 (1:0)

/Ristivojević 13, Radunović 60, Mijailović 68/

Sloboda Užice - Jedinstvo Ub 1:0 (1:0)

/Đukić 43/

Nedelja

Mladost GAT - RFK Novi Sad 0:1 (0:0)

/Milosavić 50/

Kolubara - Tekstilac 1:1 (1:0)

/Braunović 17 - D. Stojanović

Utorak

Radnički Sremska Mitrovica - OFK Beograd 0:1 (0:1)

/Georgijević 29/

Smederevo - Grafičar 1:2 (0:0)

/Stojković 89p - Ćurić 52, Babakar 81/



tagovi

OFK BeogradMozzart Bet Prva liga SrbijeGrafičar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara