Đanluka Lapadula i Đanluiđi Bufon (©Reuters)
Đanluka Lapadula i Đanluiđi Bufon (©Reuters)

Romantika na Sardiniji: Strašni Lapadula plaši legendarnog Điđija

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 12:26

Serija B, plej-of: Kaljari i Parma u odličnoj formi igraće dvomeč u polufinalu. Prvi meč večeras (20.30) na Sardiniji

Frozinone i Đenova su već u Seriji A, a naredne dve nedelje pada odluka o trećem putniku u najbolje društvo na Apeninima. Sudtirol je stekao minimalnu prednost pred revanš u Bariju (1:0), dok će dvomeč polufinala da odmere stari znanci iz najbolje italijanske elite, Kaljari i Parma. Prvi duel igra se večeras (20.30) na Sardiniji.

Kaljari je ispao iz elite prošle godine, a sada želi ekspresan povratak. Nije dobro počeo novu sezonu u drugoligaškoj konkurenciji, ali je preporod stigao sa vremešnim Klaudijom Ranijerijem koji je početkom godine seo na klupu ovog tima. Radi se o stručnjaku koji je s Lesterom napravio bum pre sedam godina osvajanjem Premijer lige. Vezao je domaćin pet pobede, u top formi je pred ključnih 14 dana sezone.

Izabrane vesti

Prva zvezda tima je rođeni Italijan, sada reprezentativac Perua Đanluka Lapadula. Nekada je u dresu Beneventa tresao mreže kao od šale, a iskusni napadač gol-mašina na Sardiniji. Postigao je 21 gol u Seriji B. Posebno je eksplodirao u finšu ligaškog sezone, pogodio je šest puta mrežu na prethodna četiri meča. Njegovim golovima izboren je plej-of. U prvoj nokaut rundi je srušena Venecija sa 2:1, a Krilatim lavovima je oba puta mrežu zatresao upravo Lapadula.

20.30: (2,25) Kaljari (3,25) Parma (3,35)

Bitan igrač je još jedan veteran Marko Mankosu, dok je Ranijerijev džoker Leonardo Pavoleti, strelac šest golova u Seriji B. Odlično mrežu Kaljarija čuva srpski golman Boris Radunović, dok za ovaj tim igra i nekada velika nada hrvatskog fudbala Marko Rog.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Filipo Falko je na pozajmici u Kaljariju, ali se veliki promašaj srpskog šampiona nije naigrao na Sardiniji, a ima i povredu. Van stroja su i Elio Kapradosi i Luđi Palomba.

Parma dugo tavori posle finansijskog kraha. Đanluiđi Bufon i drugovi preko plej-ofa žele opet na Enio Tardiniju da ugoste Milan, Inter, Juventus, Napoli, Romu, Lacio… Fabio Pekija odlično vodi nekadašnjeg osvajača evropskog trofeja koji je osam mečeva bez poraza. Najbitniji irgači su Franko Vaskez koji je sa 11 golova i šest asistencija najbolji strelac i paker. Tu je i rumunski reprezentativac, nekada plaćen čak 11.000.000 evra FSCB-u, Denis Man, zatim Adrijan Benedičak, Dris Kamara, Roberto Ingelse...

Sinonim za Parmu je legendarni Điđi Bufon koji ima 45 godina, ali i dalje je među stativama. Gosti su na ostrvo došli bez pomoći defanzivaca Lautara Valentija i teže povređenog Kristijana Ansaldija.

U ligaškom delu sezone u drugoligaškom karavanu u Italiju, Parma je slavila na svom terenu sa 2:1, dok je na Sardiniji bilo 1:1.

------------

Prenos meča iz Kaljarija možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

SERIJA B – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Ponedeljak

Sudtirol – Bari 1:0 (0:0)

/Rover 90+2/

Utorak

20.30: (2,25) Kaljari (3,25) Parma (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ItalijaKaljariParmaSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara