Kuman (© Reuters)
Kuman (© Reuters)

Ronald Kuman se vraća na klupu Holandije

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 21:38

Najkasnije posle Mundijala u Kataru

Na pomolu je veliki povratak Ronalda Kumana na klupu. I to na funkciju selektora Holandije. Kako sad stvari stoje, najkasnije po okončanju Mundijala u Kataru.

Mediji u zemlji Lala predočili su kako je Fudbalski savez Holandije stupio u kontakt sa nekadašnjim reprezentaticem kako bi se raspitao postoji li šansa za angažman. Odgovor bivšeg trenera Barselone je pozitivan, što stvara pogodno tle za dogovor dve strane.

Izabrane vesti

Na ovaj korak Holanđani su se opredelili pošto je Luj van Gal potvrdio da se bori za opakom bolešću i veliko je pitanje da li će biti u stanju da predvodi državni tim na Prvenstvu sveta. Ako Van Gal bude u stanju da idrži do kraja godine nastaviće nesmetano posao i iz poštovanja prema svemu što je uradio za tamošnji fudbal niko ne planira da ga pomeri odlukom sa vrha. Tek kad se Mundijal završi selektorsku dužnost preuzeo bi novi selektor. Najverovatnije Kuman.

U drugoj varijanti, najcrnjem scenariju, pod uslovom da rak prostate uzme maha i spreči Van Gala da se posveti obavezama, Holanđani žele da se osiguraju. Zato su pozvali Ronalda Kumana i na taj način pokazali da su mu oprostili dešavanja iz leta 2020. Osetili su se izdanim što je prihvatio ponudu Barselone usred kvalifikacija za Svetsko prvenstvu, ali su mu u međuvremenu očigledno oprostili. Možda zato što boljih rešenja nemaju, a možda zato što je pre prekinutog mandata Ronald oporavio posrnulu selekciju, s njim na čelu pretrpela je samo tri poraza (u prijateljskom meču od Engleza, u grupnoj fazi Lige nacija od Francuske i u finalu istog takmičenja od Portugala).

Osim kao selektor Holandije i trener Barselone, Ronald Kuman je bio u Viteseu, Ajaksu, Benfiki, PSV-u, Valensiji, AZ Alkmaru, Fajenordu, Sautemptonu i Evertonu.


tagovi

reprezentacija HolandijeLuj van GalRonald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara