Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Ronaldo i Brozović izašli i sve se raspalo... Al Nasr dobio pet komada na debiju Rafe Beniteza

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 00:30

Stiže novo zvučno pojačanje u saudijski tim

Početak saudijske fudbalske ofanzive je zimus označio transfer Kristijana Ronalda u Al Nasr.

Jedan od četiri najveća saudijska kluba je uzdrmao planetu kada je potpisao megaugovor sa slavnim Portugalcem vredan oko 200.000.000 evra godišnje. Ovog leta mu se priključio i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, tu je odranije i Anderson Taliska... Ali očigledno da je razlika u odnosu na evropske klubove i dalje prevelika kada su domaći igrači u pitanju.

Izabrane vesti

Selta koja je u španskoj Primeri prošlu sezonu završila u donjem delu tabele je večeras deklasirala Al Nasr u prijateljskom meču odigranom u portugalskom Algarveu – 5:0.

Pobeđivao je Al Nasr u pripremnim mečevima portugalske niželigaše, pumpao mišiće, večeras su prvi put na pripremama zaigrali Ronaldo i Brozović ali je Selta bila prevelik zalogaj.

Bio je ovo prvi meč Selte od početka priprema i debi novog trenera Rafe Beniteza koji je izmešao karte dao po poluvreme različitim timovima i bolje se pokazao onaj drugi. Al Nasr je parirao Selti skoro sat vremena. Ronaldo je u prvom poluvremenu promašio dve dobre šanse, Taliska jednu, na drugoj strani je Aspas pogodio prečku.

Kada je Benitez na poluvremenu zamenio celu postavu, a Ronaldo i Brozović zamenjeni na početku drugog poluvremena, usledila je kanonada Selte. Zablistao je mladi norveški napadač Jorgen Strand Larsen koji je prošlog leta došao za preko 12.000.000 evra iz Gorningena i postao jedno od najskupljih pojačanja u istoriji kluba iz Viga. Mučio se u debitantskoj sezoni dao samo pet golova na 35 mečeva ali izgleda da mu je Benitez „našao žicu“.

Nakon što je Alonso posle kornera načeo Al Nasr u 56. minutu, usledio je šou Larsena. Het-trik za 13 minuta! Još jedan gol je dodao Rodrigez za petardu u mreži Saudijaca.

Bio je očigledan pad u igri Al Nasra bez inostranih zvezda i da su domaći igrači daleko ispod tog nivoa. Zato se očekuje još jedno zvučno ime u timu Al Nasra narednih dana. Večeras je dgovoren ttransfer najboljeg Lansovog igrača Seka Fofane. Vezista iz Obale Slonovače će u kasu franuskog kluba doneti oko 30.000.000 evra, ostaje još samo da dgovori neke detalje oko ličnih uslova.


tagovi

Kristijano RonaldoMarcelo BrozovićAl NasrRafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara