©Reuters
©Reuters

Ronaldo loš gubitnik, od nemoći potpuno pogubio konce protiv Al Hilala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 00:09

Portugalac u završnici utakmice pokazao nesportsku crtu, Sergej asistencijom najavio nastavak neverovatne serije pobeda svog tima (2:1)

Neverovatna serija pobeda Al Hilala postala je svetski rekord pre mesec dana, a u međuvremenu su izabranici Žorža Žezusa uspeh nadogradili sa još pet pobeda od kojih su poslednju zabeležili večeras (2:1), protiv Al Nasra u polufinalu Superkupa Saudijske Arabije.

Sergeju Milinkoviću Saviću i saigračima na put nisu uspeli da stanu ni Kristijano Ronaldo i Sadio Mane, te su Plavi talasi potopili i 33. rivala u nizu. Već viđen poraz, bio je izvor frustracija Kristijana Ronalda koji je u 86. minutu, pri rezultatu 0:2 potpuno izgubio samokontrolu i udarivši Al Bulajhija zaradio crveni karton, a odluka sudije do te mere ga je razbesnela da je jedva uspeo da se suzdrži da nezadovoljstvo ne iskali i na deliocu pravde.

Izabrane vesti

Nastavio je Portugalac teatralni šou i na putu do svlačionice gestikulacijom prema publici kojoj je pokazivao nezadovoljstvo sudijskim odlukama i tako izazvao dodatne reakcije sa tribina upotpunivši negativni šou koji je obeležio veče.

Nije novost da je jedan od najboljih fudbalera sveta loš gubitnik, međutim večerašnja reakcija je ipak predstavljala iznenađenje te je u trenu obišl svet i ostavila u senci činjenicu da Al Hilal trenutno nema sebi ravnog rivala kako u Saudijskoj Arabiji tako i generalno na istoku. čak i bez dve od najvećih zvezda, povređenih Nejmara i Aleksandra Mitrovića.

Dugo je nominalni domaćin na stadionu Mohamed bin Zajed u Abu Dabiju tražio put do protivničke mreže, a našao ga je u 61. minutu zahvaljujući Sergeju Milinkoviću Saviću. Srpski reprezentativac je uspeo odlično da primiri loptu na sredini protivničke polovine terena, a potom i da je lukavo doturi između dvojice čuvara do Al Davsarija koji je nastavio golgetersku seriju rutinski savladavši Ospinu.

Pogodak ofanzivca Al Hilala bio je dovoljan da uruši kulu od peska rivala, te je 11 minuta kasnije proradila brazilska veza preko koje je zaostatak Al Nasra udvostručen. Dugu loptu Mihaela sa desnog boka u gol je pretvorio Malkom, pa je od 72. minuta bilo jasno da samo čudo može da zaustavi Al Hilal na putu do finala Superkupa.

Posle pucanja filma Kristijana Ronalda, delovalo je da bi i čudo bilo nedovoljno za povratak Al Nasra kojem je makar delimično rane ublažio Sadio Mane golom u devetom minutu nadoknade za konačnih 2:1.

U finalu zakazanom za 11. april, Al Hilal će odmeriti snage sa Al Itihadom.


tagovi

Al HilalAl NasrSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara