Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Ronaldo pred Makedoniju: Ne postoji Svetsko prvenstvo bez Portugala, sebe uvek doživljavam kao favorita

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 16:33

Legendarni as uveren da će njegova selekcija sutra preskočiti Makedonce i plasirati se na mundijal

Sa previše je samopouzdanja Roberto Mančini govorio da će se Italija plasirati na predstojeći Mundijal, pa se krajem godine u Kataru boriti za titulu prvaka sveta. Makedonija je golom Aleksandra Trajkovskog učinila da reči selektora Azura postanu predmet podsmeha, a ta ista Makedonija sutra će se boriti za svoj prvi, istorijski plasman na planetarnu fudbalsku smotru.

Uoči duela sa dželatom Italije, oglasio se Kristijano Ronaldo čiji će Portugal, da bi obezbedio vizu za Katar morati da preskoči tu istu, defanzivno orijentisanu, ali ispostavilo se vrlo nezgodnu selekciju Blagoje Bobija Milevskog. I Ronaldo je poput, Mančinija, izuzetno samouveren pred finale baraža, iako se to iskusnom italijanskom strategu obilo o glavu.

Izabrane vesti

"Da li smo favoriti? To nije koncept koji baš najbolje shvatam, ali sebe uvek doživljavam kao favorita, kod kuće ili u gostima. Znamo da nam pobeda donosi Mundijal, a poraz zatvorena vrata. Naša obaveza je da budemo odgovorni, pozitivni i da pobedimo", ispričao je Ronaldo na konferenciji za medije.

Njegov Portugal se u polufinalu baraža protiv Turske suočio sa vrlo neprijatnom situacijom iako je na poluvremenu imao velikih 2:0. U drugom delu je dozvolio Buraku Jilmazu da prepolovi zaostatak, da bi isti fudbaler imao priliku da izjednači, ali je vrlo loše izveo jedanaesterac. Navigatore je pogledala i Fortuna, a do kraja utakmice uspeli su da golom Mateusa osiguraju pobedu. Napadački to jeste bila ubedljiva predstava Portugalaca, ali opštim utiskom nisu zaslužili najviše ocene.

Novinare je zanimalo da li postoji Svetsko prvenstvo bez Kristijana Ronalda?

"Ne postoji Svetsko prvenstvo bez Portugalije. Kod nas ne postoje pojedinci, samo kolektiv", zaključio je zvanično najbolji strelac u istoriji fudbala.


tagovi

Kristijano RonaldoPortugalreprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara