Kristijano Ronaldo (Printscreen)
Kristijano Ronaldo (Printscreen)

Ronaldo razočaran: Ne verujem više u Zlatnu loptu, znam kako te organizacije rade

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 11:50

"Ne želim da kažem da je Mesi nije zaslužio, ili Haland ili čak Embape. Ali brojke su tu i brojke ne lažu. Morate uzeti u obzir celu sezonu", smarta portugalski napadač

Na nedavnoj ceremoniji dodele Globe Soccer nagrada, Kristijano Ronaldo je pokupio tri individualna priznanja – nagradu "Maradona", za miljenika navijača i najboljeg fudbalera Bliskog Istoka. Ipak, onu glavnu, za najboljeg fudbalera godine izvisio je pošto je završila u rukama Erlinga Halanda.

Ako ništa, tu je makar bio konkurentan, jer su se koplja lomila između njega i Norvežanina, međutim, u priči oko Zlatne lopte i FIFA "The Best" nagrade nije ga bilo nigde. U izboru za najprestižniju od svih nagrada čak se nije našao ni u konkurenciji, prvi put posle 20 godina, i zato kao najbolji strelac za 2023. godinu smatra da su i jedna i druga vremenom izgubile kredibilitet.

Izabrane vesti

U intervjuu za portugalski Rekord, samo dva dana pošto je na dodeli Globe Soccer Awards uzburkao fudbalski svet izjavom kako je "saudijska liga bolja od francuske", 38-godišnji napadač je poručio kako više ne veruje u Zlatnu loptu.

Ona je prošle godine pripala Lionelu Mesiju po osmi put, iako u drugom delu sezone nije blistao u dresu Pari Sen Žermena, a od leta karijeru karijeru nastavio u MLS. Ipak, mnogi zaboravljaju, među njima je očigledno i Ronaldo, da se u obzir uzimao učinak za sezonu 2022/23 u kojoj je Mesi između ostalog osvojio i Svetsko prvenstvo, a ne kalendarska 2023. godina koju je Ronaldo završio kao najefikasniji fudbaler planete.

"Zlatna lopta i 'The Best' gube kredibilitet. Ne želim da kažem da je Mesi nije zaslužio, ili Haland ili čak Embape. Jednostavno ne verujem više u te nagrade. Ne zbog toga što je sam ja osvojio ove nagrade (pomenute sa početka teksta, prim.aut), ali brojke su tu i brojke ne lažu. Morate uzeti u obzir celu sezonu", izjavio je Ronaldo za Rekord.

Na pitanje da li mu smeta što se na saudijsku ligu gleda kao na nedovoljno kompetentnu, s obzirom na to da je Mesi osvojio FIFA "The Best" nagradu uprkos tome što je u drugoj polovini 2023. godine igrao za Inter Majami, Ronaldo je odgovorio:

"Navikao sam na to, znam kako te organizacije rade. Iskreno, nisam ni gledao dodelu nagrada The Best."

Portugalac je 2023. godinu okončao sa 54 gola, ostavivši iza sebe najbolje evropske napadače Erlinga Halanda, Kilijana Embapea i Harija Kejna… Nije mali broj onih koji njegov učinak umanjuju zato što je golove postizao u Saudijskoj Arabiji, ali Ronaldo smatra da bi gol na Bliskom Istoku i u Evropi trebalo jednako da se vrednuje.

"Teško je davati golove, bilo da ste u Saudijskoj Arabiji, Italiji, Španiji ili Portugaliji. Gol je gol i na neki način osećam se još ponosnije što sam pobedio Halanda, Embapea i Kejna."

Pokazao je tako Portugalac da je i dalje gladan uspeha i golova, iako su posle odlaska iz Mančester Junajteda pre godinu dana mnogi predviđali njegov pad.

"Ako se vratite unazad i pogledate šta se dogodilo u Mančester Junajtedu i reprezentaciji, ljudi su me već proglasili bivšim… Istina je da sam bio vrlo koncentrisan, imao sam izvrsnuo predsezonu u Al Nasru. Nisam iznenađen svojim nivoom igara jer znam da imam još mnogo toga da ponudim. Znam da mogu da donesem mnogo golova Al Nasru i nacionalnom timu, tako da je bilo neverovatno postići 54 gola za godinu dana", izjavio je Ronaldo.



tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara