Ronaldo Nazario (©Reuters)
Ronaldo Nazario (©Reuters)

Ronaldo spreman da napravi mrežu klubova, u planu nova kupovina

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 18:45

Čuveni Brazilac želi i treću ekipu u svom vlasništvu

Brojni su velikani svetskog sporta koji po završetku karijere nemaju pravu ideju šta bi mogli da rade pošto jednog dana okače kopačke o klin. Takvih problema nije imao Ronaldo Nazario koji se posle nekoliko godina odmora bacio u biznis i postao vlasnik Valjadolida.

Po mnogima najbolja ”devetka” svih vremena je septembra 2018. kupila 51 odsto deonica španskog kluba, ali se tu nije zaustavio. Naime, od decembra prošle godine, za 70.000.000 dolara kupio je Kruzeiro, klub u kojem je započeo uzlet ka zvezdama.

Izabrane vesti

Sa Ronaldom na čelu Valjadolid je uspeo da se vrati u Primeru, onda i da sezonu 2021/22 odigra u Segundi, da bi se na kraju prošle sezone vratio u najviši rang. Kruzeiro je takođe na putu stare slave, pošto se definitivno vraća u brazilsku fudbalsku elitu i ideja je da ponovo bude u vrhu...

Ronaldova vizija ide još dalje i već se fokusira na sledeći cilj, a to je kupovina trećeg kluba. Kako je otrkio David Espinar, predsednik Valjadolida, popularni Fenomeno planira da u dogledno vreme napravi mrežu klubova širom sveta.

”Ronaldo mi je nekoliko puta rekao da želi da ima grupaciju klubova u svom vlasništvu. što bi mu dalo veće mogućnosti. Ne isključujem da će u skorijoj budućnosti kupiti još jedan klub”, rekao je Espinar.

Proteklih nedelja i meseci spekulisalo se da je nekadašnji as PSV, Barselone, Intera, Reala i Milana pikirao Alijancu iz Lime. Međutim, Espinar kaže da Peru nije opcija...

”Mislim da Peru zaista nije realna opcija, nema ništa oko te priče. Ne kažem da postoji neki drugi klub koji je već izabrao. Ali, znam njegove namere, da već u najskorije vreme postane vlasnik i trećeg kluba. Želi da se dokaže kao vlasnik i klubova iz drugih sredina”.

Ronaldo se u poslednje vreme nalazi na meti kritika navijača Valjadolida zbog toga što je više pažnje posvetio Kruzeiru, nego ekipi sa Zorilje.

”On ima nekih ličnih problema kojima je posvećen u domovini. Tome je najviše fokusiran, ali mi smo u svakodnevnoj komunikaciji i on odlično zna šta se dešava u Valjadolidu u svakom trenutku”.

Valjadolid je posle 14 kola 11. na tabeli sa 17 bodova, uz pet pobeda.


tagovi

ValjadolidKruzeiroRonaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara