Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo: Vratio sam se u Junajted da bih pobeđivao, a ne da bih bio šesti ili sedmi

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.01.22. | 17:40

Crveni đavoli beleže rezultate ispod svh očekivanja, ali Portugalac veruje da nije kasno da se stvari poprave

Odjeknula je letos transfer bomba na Ostrvu. Kristijano Ronaldo vratio se na Old Traford i svi su videli Mančester Junajted kako se ponovo bori za naslov prvaka u Engleskoj. Ipak, ni zvučni transferi i povratak čoveka kojeg krasi pobednički mentalitet nisu promenili krvnu sliku kluba. Junajted je nastavio da posrće.

U prvom Ronaldovom mandatu na Teatru snova nezamislivo je bilo da se Mančester Junajted ne bori za titulu u Premijer ligi, da je van pozicija koje vode u Ligu šampiona i da se treneri menjaju kao na pokretnoj traci. Sa svim tim suočio se po povratku na mesto gde je od njega ser Aleks Ferguson napravio superstara.

Izabrane vesti

Ne mogu da prihvatim da u Junajtedu postane normalno da budemo van najbolja tri tima u Premijer ligi, to nije naš mentalitet. Mislim da ako želite da izgradite nešto veliko, da je potrebno i da uništite neke stvari. Znam da svi mi možemo bolje. Ne želim da budem ovde da bih bio na šestom ili sedmom mestu. Ni na petom. Ovde sam da pobeđujem, da se takmičim”, poručio je Kristijano Ronaldo.

Vremena i prostora ima da Mančester junajted preokrene sezonu, ali mnogo toga će Ralf Rangnik morati da promeni kod igrača. Prvestveno način razmišljanja, jer ubilački instinkt im nedostaje, a nije primetna ni glad za trofejima.

I dalje smo daleko od zenita, nismo na visokom nivou. Pred nama je dugačak put da bismo stigli do željenih rezultata. Moramo da promenimo način razmišljanja kako bismo napravili nešto veliko. Znamo da ne igramo dobro, ali mnogo je utakmica pred nama i prostora za poboljšanje”.

Od dolaska Ralfa Ragnika, vidljiv je blagi pomak na rezultatskom planu. Ali se Junajted i dalje traži, luta i nije konstanta. Portugalac smatra da će sve leći na svoje, jer je Nemci potrebno vreme da uđe u glavu igračima.

Od kada je stigao pre pet nedelja, promenio je mnoge stvari. Ali, biće potrebno vreme da prenese svoje ideje igračima i usadi nam ih u glavu. Nije lako promeniti mentalitet igrača, način na koji igraju, kulturu, sistem. Ipak, verujem da će uspeti to da uradi i da će napraviti dobar posao”.

Kristijano Ronaldo (©Reuters)Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Promenio je Mančester junajted tri trenera od početka sezone. Krenuo je sa Ole Gunarom Solskjerom, prelazno rešenje bio je Majkl Kerik, a sezonu će završiti sa Ralfom Rangnikom, koji će potom sesti u fotelju i preseći kod izbora novog šefa stručnog štaba.

Previše turbulencija u samo nekoliko meseci… Teško je pao Portugalcu odlazak Solskjera sa kojim je prijatelj još dok je norveški napadač kao džoker nemilosrdno tresao mreže na Ostrvu u Junajtedovom dresu.

Da budem iskren – nije lako. Promenili smo Olea, zatim Majkla, pa je je stigao Ralf. Teško je kada se promeni toliko trenera”, rekao je Portugalac i dodao:

Ole mi je bio saigrač tokom prvog boravka u klubu, a sada trener. Fantastična osoba. Kada je otišao, svi su bili tužni, ali to je deo fudbala. Kada stvari ne idu po planu, klub mora nešto da promeni. Bio sam razočaran, ali razumem klub. Život se nastavlja”.

Iako Junajted zaostaje 22 bodova za gradskim rivalom i liderom Sitijem, i od bitke za titulu u Premijer ligi se oprostio, Kristijano Ronaldo veruje da posrnuli mančesterski velikan do kraja sezone može da ostvari zapažen rezultat. U Premijer ligi – teško, ali u Ligi šampiona...

Uprkos svemu što nam se dešavalo verujem da smo sposobni da imamo dobru sezonu. Moramo naporno da radimo i da se držimo zajedno. Ne prolazimo kroz dobre trenutke, ali predanim radom možemo mnogo toga da ispravimo i napravimo nešto veliko, čak i ove godine”, zaključio je Ronaldo.


tagovi

Kristijano RonaldoMančester JunajtedRalf RangnikOle Gunar SolskjerMajkl KerikPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara