Foto: (instagram @abolapt printscreen), Foto 2: (Kristijano Ronaldo @Reuters)
Foto: (instagram @abolapt printscreen), Foto 2: (Kristijano Ronaldo @Reuters)

Ronaldova ironija: Najbolji sam strelac u 2023, a izostavili ste me? Lista vam ne valja

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 17:07

Portugalac izgleda nije prihvatio da liga Saudijske Arabije (još) nije relevantna za dobijanje laskavih fudbalskih priznanja

Sigurno nije bilo lako Kristijanu Ronaldu jesenas, kada se prvi put od 2003. godine nije našao na listi nominovanih za Zlatnu loptu. Vervoatno mu je bilo još teže kada je Lionelu Mesiju uručeno osmo priznanje za najboljeg fudbalera planete.

Obojica su tokom 2023. godine napustili evropski fudbal, ali je Argentinac svoju Zlatnu loptu zaslužio odvevši Gaučose do titule prvaka sveta u Kataru, pride je imao i prilično dominantne brojke sa Pari Sen Žermenom.

Izabrane vesti

Ronaldo je od januarskog dolaska u Al Nasr već isporučio 37 pogodaka i 13 asistencija na 43 nastupa u saudijskom fudbalu i Azijskoj ligi šampiona, a očigledno da mu nije pravo što njegove vanserijske brojke ostaju ispod vrednih fudbalskih radara. Ipak, morao je to da ima u vidu kada je četrdesetak dana po raskidu saradnje sa Mančester Junajtedom odlučio da počne da utabava put pompeznog projekta prebogatih Saudijaca.

Na činjenici da su posle Ronalda u Arabiju pristigle zvezde poput Karima Benzeme, Nejmara, Sadija Manea, Roberta Firmina, Ngola Kantea, Rijada Mareza, mora mu se skinuti kapa, ali deluje da jedan od najboljih svih vremena zaboravlja da rezultati i učinak na Bliskom istoku još nisu relevantni za dobijanje laskavih fudbalskih priznanja.

Tako je IFFHS (Internacionalna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku) predstavila svoju listu najboljih u 2023. godini. Na njenom čelu nije Lionel Mesi, već je Argentinac tek treći, iza Kilijana Mbapea i lidera Erlinga Halanda. Slede Rodri, Džud Belingem i Kevin De Brujne, na sedmom mestu je Hari Kejn, osmoplasirani Berardo Silva jedini je Portugalac među top 10.

Kakvo mišljenje o ovoj listi ima najbolji strelac u istoriji fudbala dalo se videti i po komentaru koji je sa svog zvaničnog instagram naloga ostavio na pomenutu objavu portugalskog lista A Bola. Bez reči, Ronaldo je samo ostavio nekoliko emodžija koji plaču od smeha i jednog sa rukama preko očiju. Ironija? Gotovo izvesno.

Nema sumnje da se Ronaldo pita, kako ja, čovek sa najviše pogodaka za klub i reprezentaciju u 2023. godini (53), nisam na vašoj (smešnoj) listi?

Iskočio je Portugalac na lidersku poziciju kada je pre tri dana sa dva pogotka najavio rušenje Al Itihada (2:5), iza sebe je ostavio Kilijana Embapea i Harija Kejna sa po 52 pogotka, a kako je Pep Gvardiola najavio da Erling Haland (20) neće sutra igrati protiv Šefild Junajteda na Etihadu, jasno je da Ronaldo završava kalendarsku godinu kao autor najvećeg broja pogodaka.


tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara