(©Reuters)
(©Reuters)

Ronaldovo majstorstvo jače od Junajtedovog očaja, Atalanta ispustila pobedu u 90+2 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 23:00

Neverovatni Portugalac sprečio poraz svog tima u Bergamu - 2:2

Atalanta je bila na dobrom putu da vrati Mančester junajtedu milo za drago od pre dve nedelje, velikom pobedom se probije na prvo mesto grupe F i zbaci Junajted na treću poziciju u grupi, ali je takav epilog sprečio neverovatni Kristijano Ronaldo u drugom minutu nadoknade - 2:2 (1:1).

Crveni đavoli su odigrali još jedan loš meč, bili su ispod neophodnog nivoa da bi mogli da se nadaju ozbiljnijem rezultatu na jednom od najtežih gostovanja u Ligi šampiona, ali je na visokom nivou, kao nebrojano puta dosad u karijeri bio fenomenalni Portugalac.

Izabrane vesti

Ronaldo je najpre u nadoknadi prvog poluvremena poništio vodeći pogodak Josipa Iličića iz 12. minuta, dok je u poslednjim trenucima utakmice doneo drugo izjednačenje svom timu i još jednom sačuvao glavu Ole Gunaru Solskjeru. Trener Junajteda definitivno nema rešenja za brojne probleme svog tima, a posebno one defanzivne, koji navijače Crvenih đavola dovode u stanje potpunog očaja.

Portugalski majstor se ove sezone u Ligi šampiona već verzirao da vadi svoju ekipu, ali i Solskjera iz velikih problema u završnicama utakmice. Protiv Viljareala je doneo pobedu svom timu na Old Trafordu u petom minutu nadoknade, na istom mestu je bio odgovoran za potpuni preokret svog tima golom u 81. minutu, a onda je sve to ponovio večeras u Bergamu.

Virus očajne defanzive večeras je zahvatio i Davida de Heu, koji je očajno reagovao kod prvog gola Atalante. Iličić jeste dobio pravovremenu loptu od Duvana Zapate i bio sam pri ulasku u kazneni prostor, ali je loše zahvatio, gađao direktno u De Heu, ali je španskom čuvaru mreže lopta završila ispod ruke i odsela u mreži.

Da Junajted zna i u mogućnosti je da odigra vrhunsku timsku akciju pokazalo se upravo kod prvog gola Ronalda. Sve je krenulo tipičnim vratolomijama Pola Pogbe, lopta je potom došla do Bruna Fernandesa i Ronalda, koji su duplim pasom izbacili kompletnu odbranu domaćina, posle čega Portugalcu nije bilo teško da matira nemoćnog Huana Musa.

Atalanta ipak nije nameravala da stane u tom trenutku. Osetili su izabranici Đan Pjera Gasperinija da gosti imaju velikih problema u odbrani svog gola, pa su nastavili da atakuju. To je donelo rezultata već u 58. minutu meča, kada je užasno reagovao Erik Baji prilikom čuvanja Duvana Zapate. Njegovo očajno postavljanje iskoristio je Hose Luis Palomino prebacio ga i ostavio svog napadača u gol-šansi. Grešku svog saigrača nije uspeo da ispravi Hari Megvajer, okasnio je i De Hea prilikom istrčavanja, pa je Zapata iskoristio slobodan prostor i poslao loptu u mrežu.

Solskjer je brojnim izmenama pokušao nekako da trgne svoju ekipu. Pogbu, koji je imao najlošiji procenat (75 odsto) uspešnih dodavanja u svom timu zamenio je Nemanja Matić, umesto indisponiranog Rašforda ušao je Edinson Kavani, a u samoj završnici na terenu su se našli Džejdon Sančo i Doni van de Bek. Gosti su pokušavali na sve načine da priprete Atalanti, koja se organzovano branila, ali se na kraju previše povukla. Posle serije nespretnih reakcija domaćih defanzivaca, lopta se u trećem minutu nadoknade odbila baš na volej Kristijana Ronalda, koji je perfektnim udarcem u suprotan ugao postavio konačan rezultat meča.

Atalanta je pala na treće mesto sa dva boda manje od Junajteda i Viljareala, pošto je Žuta podmornica večeras lagano izašla na kraj sa Jang Bojsom na Madrigalu (2:0). Prvi pogodak na meču dao je Etjen Kapu u 36. minutu, dok je konačan rezultat postavio Arno Danžuma u 89. minutu. Viljareal 23. novembra na svom terenu dočekuje upravo Mančester Junajted, dok će Atalanta u goste Jang Bojsu, kome će to biti poslednja šansa da pojuri proleće u Evropi. U poslednjem kolu Crveni đavoli dočekuju ekipu iz Berna, dok Viljareal ide u Bergamo.

GRUPA F:

Atalanta - Mančester Junajted 2:2 (1:1)

/Iličić 12, Zapata 56 - Ronaldo 45+1, Ronaldo 90+1/

Viljareal - Jang Bojs 2:0 (1:0)

/Kapu 36, Danžuma 89/



tagovi

Kristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara