©AFP
©AFP

Ronaldovom Al Nasru preti debakl: Davljenik ga eliminisao iz kupa sa igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 22:15

A ni u prvenstvu ne stoji najbolje

Mogao bi projekat Al Nasra sa Kristijanom Ronaldom da doživi ozbiljan debakl već u prvoj sezoni. Umesto da napadne duplu krunu, slavni arapski klub mogao bi da završi takmičarsku godinu praznih šaka. I dok u prvenstvu i dalje ima čemu da se nada – tri boda manje i utakmicu više od lidera Al Itihada – od trofeja u nacionalnom kupu moraće da se oprosti pošto ga je u polufinalu eliminisala Al Vehda – 0:1 (0:1).

Nije Al Nasr kroz istoriju bio preterano uspešan u kupu, osvajao ga je šest puta, poslednji put još davne 1990. godine (mada se od te sezone pa do 2007. nije ni odigravao), ali su se u klubu nadali da će sa Ronaldom na čelu prekinuti post. Ipak, isprečila im se Al Vehda, tim koji u prvenstvu nije slavio na poslednjih pet mečeva i samo ga četiri boda dele od opasne zone.

Izabrane vesti

Portugalski napadač prolazi kroz blagu golgetersku krizu, budući da ni na trećoj vezanoj utakmici nije postigao gol. U nekoliko navrata bio je blizu da prekine post, početkom prvog poluvremena je sa pet metara gađao pravo u protivničkog golmana Munira, na startu drugog sa identične udaljenosti ga udarcem glavom naterao na sjajnu intervenciju. Potom zatresao i prečku sa desetak metara. Osmehnula se u tim trenucima fudbalerima Al Vehde i sreća za hrabru igru koju su pružili, s obzirom na to da su više od pola sata igrali sa igračem manje.

Gol odluke je postigao Žan David Bogel. Ostavili su ga samog defanzivci Al Nasra na petercu, nije prethodno najbolje reagovao ni golman Navaf Al Akidi, a francuski špic je atraktivno, makazicama, odlučio pobednika i zakazao sudar sa Al Hilalom u finalu.



tagovi

Al NasrKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara