Ronaldo (©AFP)
Ronaldo (©AFP)

Ronaldu proletos ispao Valjadolid iz lige, a sada je blizu toga i Kruzeiro

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 21:00

Klub čiji je vlasnik legendarni brazilski fudbaler u crvenoj zoni dočekuje zaostali meč 30. kola Serije A sa Fortalezom (subota, 22.30)

Ronaldo je bio vanserijski fudbaler, ali očigledno kao funkcioner nije na tako visokom nivou. Vlasnik je dva kluba, španskog Valjadolida i brazilskog Kruzeira, ali obe ekipe u najmanju ruku ne blistaju. Valjadolid je proletos ispao iz Primere, a i Kruzeiro je na dobrom putu da do kraja godine opet postane drugoligaš. U sam finiš sezone ulazi u zoni ispadanja, iz koje će probati da pobegne ove subote od 22.30 časova, kada će gostovati Fortalezi.

Kruzeiro je 17. na tabeli, prvi ispod crte, sa 37 poena. Ima bod manje od Baije, ali i dva odigrana meča manje. Jedan od njih je ovaj protiv vicešampiona Kopa Sudamerikane Fortaleze, koji je trebalo da se odigra u 30. kolu.

Izabrane vesti

Izgubila je Fortaleza taj meč za kontinentalni trofej od LDU Kita, samim tim je ostala i bez plasmana u Kopa Libertadores, a sada mora da se bori za povratak u Kopa Sudamerikanu. Ne samo da je čeka dug put do tamo, nije još uvek osigurala ni opstanak. Gužva je u tom delu tabele Serije A, Fortaleza ima samo šest bodova više od Kruzeira.

Što se tiče četvorostrukog prvaka Brazila, na put u Fortalezu će bez šefa stručnog štaba. Zbog serije od tri uzastopna poraza Ronaldo je otpustio Ze Rikarda, a za vršioca dužnosti trenera postavljen je Paulo Autuori, tehnički direktor Kruzeira. Plan je da on privede sezonu kraju, što neće trajati dugo. Kruzeiru je ostalo samo još šest utakmica.


22.30: (2,00) Fortaleza (3,30) Kruzeiro (4,00)


Autuori će biti treći trener ove sezone, pre Ze Rikarda do kraja avgusta na vreloj klupi je sedeo i Portugalac Pepa. Zbog smenjivanja nekadašnjeg stratega Flamenga, Vasko da Game, Botafoga i Internasionala Ronaldo je prethodnih dana trpeo žestoke kritike u brazilskoj javnosti.

Napravili su veliku grešku. Ronaldo, koji je na čelu projekta, zbog svega što predstavlja kao bivši fudbaler, ne može tako olako da menja trenere. Problem nije u režiseru, već u nekvalitetnim glumcima“, rekao je u prenosu komentator SporTV-a Kajo Ribeiro, na šta se nadovezao njegov kolega Rožer Flores:

Ni Pepa nije smeo da ode. Ne pričamo o trenutnom stanju, na pola sezone smo rekli da znaci nisu dobri. Iz veznog reda ne daju golove, ne pobeđuju kod kuće… Zašto? Zato što im je teško da kreiraju šanse kada nalete na zatvorenog protivnika, ne stvaraju šanse. Nema dovoljno hrabrosti i trebalo je da se na polusezoni traži drugi profil igrača. Kruzeiro nije doveo nikoga i zato sada pati na kraju“.

U poslednja tri kola Kruzeiro je dao samo jedan gol i doživeo sva tri poraza. Redom, od Sao Paula (0:1), Internasionala (1:2) i Koritibe (0:1).

Dobra vest po Ronaldov klub je što je i Fortaleza u ozbiljnoj krizi. Očigledno je poraz u finalu Kopa Sudamerikane potpuno demoralisao čitavu ekipu, koja sada već zbirno ne zna za pobedu već šest kola. Ukupno je u tom periodu osvojila samo jedan poen, na gostovanju Atletiko Paranenseu (1:1). Redom su je pobedili Vasko da Gama (0:1), Baija (0:2), Atletiko Mineiro (1:3), Flamengo (0:2) i u prošlom kolu Kujaba (1:2).

U prvoj polusezoni, 22. juna, Fortaleza je pobedila Kruzeiro na njegovom terenu sa 1:0. Junak je bio Argentinac Huan Lusero, koji je postigao jedini pogodak u 80. minutu.

BRAZIL 1 – ZAOSTALA UTAKMICA 30. KOLA

Subota

22.30: (2,00) Fortaleza (3,30) Kruzeiro (4,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1RonaldoKruzeiroFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara