Trener Ros Kauntija Stjuart Ketlvel
Trener Ros Kauntija Stjuart Ketlvel

Ros Kaunti rešen da ućutka kritičare

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 15:00

"Pokušaćemo da nateramo pojedine ljude da povuku svoje reči", uverava Stjuart Ketlvel, trener gostiju

Otkako su se 2014. godine vratili u elitu, u taboru Hamiltona iz sezone u sezonu osluškuju glasine kako su upravo oni jedni od glavnih kandidata za ispadanje. Ruku na srce, u četiri od pet poslednjih sezona u elitnom rangu škotskog fudbala, završavali su na desetom ili jedanaestom, pretposlednjem mestu.

Ros Kaunti je bio nešto bolji u istom periodu. Završavao bi u donjem delu tabele, ali uglavnom za korak-dva ispred Hamiltona. Ruku na srce, za razliku od kluba iz Južnog Lanakšira, Jeleni su pre tri sezone čak i ispali iz Premijeršipa, ali su se već naredne ekspresno vratili u eliti. I baš kao i Hamilton, u krugovima škotskog fudbala, obično su konkurenti za selidbu u Čempionšip.

Izabrane vesti

Svestan je toga i trener Ros Kauntija, Stjuart Ketlvel i želi da pred gostovanje upravo Hamiltonu pokaže da njegov tim ima veće ambicije. U prvom kolu napravio je dobar iskorak ka tom cilju, savladavši Madervel kod kuće minimalnim rezultatom koji je postavljen sa bele tačke.

Njegov današnji rival nije bio te sreće. Na otvaranju ga je sačekao šampion Seltik i počastio ga “petardom“. Pred gostovanje Esizima, škotski stručnjak ističe:

Verovatno imamo isti osećaj da smo povremeno otpisivani od strane drugih, što se njima dešava već godinama. Iz tog aspekta, radi se o dva tima, kako sam ja to video pre otprilike nedelju dana, kojima se prognozira ispadanje. Zato osećamo da imamo razlog da im dokažemo suprotno i pokušaćemo da nateramo pojedine ljude da povuku svoje reči. Nama sve ovo služi kao dodatna motivacija. Nije to ništa novo za nas, ali ni za Hamilton“, rekao je Škotlanđanin pred meč.

O samoj utakmici, Ketlvel ističe:

Verovatno će veliki broj ljudi reći je to meč koji ne želite da gledate ili da je daleko od najvećeg fudbalskog spektakla. Ali, nadam se da će Hamilton uraditi ono što je uradio u nedelju - jer mislim da su se dobro borili sa Seltikom i da rezultat ne oslikava njihovu igru sa tog meča – i mi uradimo ono što smo napravili u ponedeljak, biće to spektakl od utakmice“, uverava Ketlvel.

U međusobnim duelima ova dva tima gostujuća ekipa nije slavila još od 2015. godine. Od tada, odigrano je 11 duela, Ros Kauntiju je pripalo četiri, a Hamiltonu tri, uz četiri remija. U tom periodu, oba tima su postigla makar po gol na istoj utakmici u osam navrata, a tri ili više pogodaka viđeno je sedam puta. 

ŠKOTSKA 1 - 2. KOLO

Subota:

16.00: (2,80) Hamilton (2,95) Ros Kaunti (2,80)

16.00: (2,60) Livingston (3,10) Hibernijan (2,85)

16.00: (1,90) Madervel (3,40) Dandi Junajted (4,30)

Nedelja

16.00: (1,20) Rendžers (6,75) Sent Miren (14,00)

17.30: (10,00) Kilmarnok (6,50) Seltik (1,25)



tagovi

Škotska 1Škotska Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara