Marko Roze (©Reuters)
Marko Roze (©Reuters)

Roze napušta Gladbah na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 15:01

Sumnja se da će u Dortmund

Iz jedna Borusije u drugu. Nije to ni toliko retko, Marko Rojs je, recimo, išao tim putem. Iz Menhengladbaha je stigao do žuto-crnog dresa Dortmunda.

A, na leto bi taj isti pravac mogao da pregazi Marko Roze. Trener Menhengladbaha će definitivno napustiti klub na kraju sezone, objavio je Bild. Kažu da je nemački stručnjak danas saopštio čelnicima kluba i igračima da će nakon poslednjeg kola spakovati kofere.

Izabrane vesti

Nemačka javnost nedeljama unazad špekuliše da će Roze biti novi trener Dortmunda u narednoj sezoni, a ovom današnjom odlukom je samo dolio još malo benzina na vatru. Od dana kada su na Vestfalenu dali otkaz Lusjenu Favru, a postavili Edina Terzića na klupu govori se da je on samo prelazno rešenje, vršilac dužnosti dok ne stigne Roze u junu.

Eventualni prelazak u Dortmund bi bio još jedan korak napred u karijeri nemačkog trenera, koji je sa radom počeo u Lokomotivi Lajpcig, u njegovom rodnom gradu, onda je bio u mlađim kategorijama Salcburga, sa kojima je činio čuda, da bi odlične rezultate napravio i sa prvim timom. Jedino je Rozeu seriju uspeha pokvarila Crvena zvezda, koja ga je izbacila u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prelazak u Menhengladbah u leto 2018. je bio sledeći korak, a najveći uspeh sa crno-belima mu je što ih je doveo do osmine finala Lige šampiona u kojem će igrati protiv Mančester sitija. Gladbah je prošao dalje u pakleno teškoj grupi u kojoj su bili i Real Madrid, Inter i Šahtjor.


tagovi

Marko RozeBorusija MenhengladbahBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara