"FK Rudar 2012"
"FK Rudar 2012"

Rudar nastavlja sezonu u Mozzart dresovima

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.18. | 14:08

U okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kompanija Mozzart uručila je FK Rudar 2012 iz sela Babe dva kompleta sportske opreme

FK Rudar 2012

Entuzijazam koji okružuje klub prepoznala je i kompanija Mozzart, pa je Rudar jedan od klubova kojima je donirana nova sportska oprema u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“. Inače, Rudar je nastao 2012. godine, ali je ideja o formiraju fudbalskog kluba u selu Babe nadomak Sopota nastala pre 40 godina. Tri prijatelja koji sada čine upravni odbor kluba planirali su da oforme klub još u doba kada su i sami bili aktivni fudbaleri, što im tada iz ovih ili onih razloga nije pošlo za rukom, ali su posle 40 godina ostvarili svoju želju i sada se sa ponosom nazivaju veteranima kluba.

Izabrane vesti

Ime kluba potiče od ruda kojima je kraj u kojem je selo Babe jako bogat, pa od rude i Rudar. Takmiče se u okviru opštinske lige Sopot, odnosno igraju takozvanu „beton ligu“. To im ne smeta da s velikim ushićenjem pričaju o klubu koji vode, kao i očekivanjima za nastavak sezone.
„ Uz dva-tri pojačanja koja ćemo dovesti u ovom prelaznom roku, očekujemo da ćemo završiti takmičenje bolje plasirani nego što smo sada, a sada smo na sredini tabele“, rekao nam je predsednik kluba Zlatomir Kitanović.

FK Rudar 2012

Atmosfera među igračima i u klubu je zdrava, sportska, prijateljska, domaćinska. Igrači su većinom  zaposleni, pa su im utakmice i druženje nakon njih  jako važan deo života.
„Čast mi je što sam deo tima, dobra je atmosfera, svi su dobri prema meni i to mi je najbitnije. U klubu ima dosta momaka iz drugih sela, koji nisu igrali za svoje selo, već su došli kod nas, upravo zbog atmosfere koju gajimo. Nikada nije došlo do razmirica u klubu ni sa upravom ni među igračima, često se družimo posle utakmica i ta opuštenost mi i pomaže da budem najbolji strelac našeg tima. Dresovi koje nam je donirala kompanija Mozzart su odlični i u ostatku sezone ćemo sigurno biti najbolje opremljen tim u našoj ligi“, rekao nam je Nikola Petrović, prva nada tima.

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ pokrenuta je u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicama, razvoja lokalnih sportskih klubova i podrške talentima. U okviru ove akcije Mozzart poklanja novu sportsku opremu manjim klubovima, koji se takmiče u nižim rangovima. Preko 60 klubova sada igra u Mozzart dresovima. Od sada i FK Rudar 2012.


tagovi

deo tvog životaMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara