(Reuters)
(Reuters)

Rudi Garsija je unazadio Napoli, večeras se videlo zašto je Italijano bio prvi pik

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 22:48

Fiorentina pokorila Napulj

Napoli kod Lučana Spaletija je delovao kao savršeno podmazana mašinerija i prošetao se do skudeta. Fiorentina u prvoj sezoni Vinćenca Italijana je bila tim sa mlečnim zubima u procesu tranzicije čiji rezultati su mnogo varirali.

Godinu dana kasnije deluje da je Rudi Garsija unazadaio Spaletijev tim koji je zatekao, a da su Italijanovoj Fiorentini nikli pravi zubi i da je sposobna da se bori za vrh u Seriji A. Nije ni čudo što je upravo Italijano bio jedan od prvih De Laurentisovih želja kada je Spaleti otišao iz kluba. Garsija je došao tek kasnije kao iznuđeno rešenje.

Izabrane vesti

Italijano je večeras očitao lekciju Garsiji, a Viola pokorila Napulja i pobedom 3:1 preskočila šampiona na tebli. Da ne beše kikseva protiv Lećea i Frozinonea, Viola bi sada delila prvo mesto sa Milanom…

Već u sedmom minutu smo dobili dokaz da Napolitancima predstoji teško veče. Martinez Kvarta se nekako našao pred golom Napolija i pogodio stativu, a lopta se odbila Brekalu koji je gotovo iz mrtvog ugla pogodio kroz noge golmanu Meretu.

Dobro je Fiorentina posle ranog vođstva čuvala loptu i kontrolisala situaciju na terenu. Sve što je dozvolila Napoliju je bio opasan šut Lobotke sa distance. I dok se čekao kraj poluvremena, nesporazum u odbrani gostiju se završio tako što je Teraćano morao da sruši Osimena i napravi penal. Nigerijac se izgleda odljutio posle onog nedavnog “tik-tok skandala” pa je preuzeo odgovornost i pogodio.

I drugo poluvreme je počelo u znaku gostiju pošto je Ikone uzdrmao stativu. Tek nakon sat vremena su Napolitanci stvorili prvu veliku šansu ali je Teraćano ovog puta zaustavio Osimena. Odgovor Viole je bio eksresdan i surov. Stari majstor Džek Bonaventura se ubacio iz drugog plana i ostao sam pred golom domaćih, a onda rutinski pogodio za novo vođstvo.

Od velikog pritiska Napolija nismo videli skoro ništa. Nije ovo onaj tim iz prošle sezone iako su svi igrači skoro isti… Na kraju je rezervista Niko Gonzales u 93. minutu potvrdio možda i najveću pobedu Viole u trenerskom mandatu Vinćenca Italijana. I potpisao mu novu preporuku da ga De Laurentis opet pozove jednog dana. A Rudiju Garsiji dodao još jednu negativnu recku…


SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

Leče - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Krstović 48 - Berardi 22pen/

Subota

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)

/Ačerbi 11, Martinez 13 - Orsolini 19pen, Zirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)

/Gato 47, Milik 62/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)

/Pulišić 87/

Nedelja

Monca - Salernitana 3:0 (2:0)

/Kolpani 9, Vinjato 18, Pesina 82pen/

Frozinone - Verona 2:1 (1:0)

/Rejnijer 45+1, Soule 66 - Đurić 90+4/

Lacio - Atalanta 3:2 (2:0)

/De Ketelate 5 autogol, Kasteljanos 11, Vesino 83 - Ederson 33, Kolašinac 63/

Kaljari - Roma 1:4 (0:2)

/Nandez 86 penal - Auar 18, Lukaku 20, 59, Beloti 51/

Napoli - Fjorentina 1:3 (1:1)

/Osimen 45+5 penal - Brekalo 7, Bonaventura 63, Gonzales 90+3/




tagovi

Rudi GarsijaVinčenco ItalijanoĐakomo Bonaventura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara