(©Reuters)
(©Reuters)

Ruiz kao metak, pao Vircov rekord: Španci tačno znaju kako sa Hrvatima

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 22:57

Crvena furija seniore ostavila bez trofeja u Ligi nacija, a juniore bez plasmana u četvrtfinale

Dan rekorda na Evropskom prvenstvu za mlade. Ostaće zapisano da je utakmicu Gruzija – Belgija sa tribina gledala 41.887 duša, kao i da Florijan Virc više nije vlasnik najbržeg gola na kontinentalnim smotrama za igrače do 21 godine. Postoji brži – Abel Ruiz.

Nemačkom vunderkindu je bilo potrebno 29 sekundi da zatrese mrežu, napadaču Brage devet manje. Kapiten Španije je spakovao loptu u gol u 20. sekundi i ispostavilo se da je to bilo dovoljno da osvede svoj tim u četvrtfinale, te da Hrvatima zalupi vrata. Odgovor Vatrenih nije stigao – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

U kratkom vremenskom intervalu naši susedi su doživeli dva bolna poraza od reprezentacije sa Iberijskog poluostrva. Španci tačno znaju kako sa Hrvatima. Kobni su po njih bili u Ligi nacija, trijumfovali su u velikom finalu posle izvođenja jedanaesteraca i fenomenalnu generaciju na čelu sa Lukom Modrićem ostavili bez pehara, da bi nekoliko dana kasnije na Evropskom prvenstvu za mlade poslali Hrvate kući.

Španija je među osam najboljih na Starom kontinentu, a tamo nema mesta za ekipu Dragana Skočića. Doživela je poraz od Ukrajine na otvranju, došla u poziciju da mora da se vadi protiv Crvene furije – nije se dobro završilo. Bezmalo ceo meč mladi Vatreni su bili bez prave šanse, u više navrata iz je golman Dominik Kotarski spasavao, a i kada su mogli da postignu gol Matija Frigan je zakazao.

Momak za koga je zagrejan zagrebački Dinamo nije imao dan protiv Ukrajinaca, a u 88. minutu promašio je najveću šansu na meču. Hajdukov desni bek Niko Sigur – nedavno priključen prvom timu – spustio je loptu glavom, a špic Rijeke neposredne blizine pucao direktno u španskog čuvara mreže. Do izražaja nije uspeo da dođe talentovani Martin Baturina, loš meč odigrao je Dion Drena Beljo, a po ulasku u igru odnos snaga nisu promenili ni biseri Lukas Kačavenda i Ante Palaversa.

Rezultat iz prvog minuta ostao je na snazi do kraja, pa je Španija ruku pod ruku sa Ukrajinom prošla u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Poslednje kolo ama baš ništa neće promeniti, samo će dati odgovor ko kao pobednik grupe ide dalje, a ko kao drugoplasirani.

U21 EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

GRUPA A

Subota

Gruzija - Belgija 2:2 (0:2)

/Tsitaišvili 52, Guliašvili 87 - De Kujper 15, Ramazani 38/

Portugalija - Holandija 1:1 (1:0)

/Almeida 20 - Brobi 78/


GRUPA B

Subota

Rumunija - Ukrajina 0:1 (0:0)

/Dikan 89ag/

Španija - Hrvatska 1:0 (1:0)

/Ruiz 1/


GRUPA C

Nedelja

18.00: (5,60) Češka (3,70) Nemačka (1,65)

18.00: (1,35) Engleska (5,00) Izrael (9,00)


GRUPA D

Nedelja

18.00: (3,60) Švajcarska (3,45) Italija (2,05)

20.45: (6,50) Norveška (4,30) Francuska (1,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeEvropsko prvenstvo za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara