Dajo Upamekano (©Reuters)
Dajo Upamekano (©Reuters)

Rumenige najavio: Upamekano zamena za Alabu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 17:19

Spremaju se promene u odbrani Bajern Minhena

Iako još nema zvanične potvrde, David Alaba će po završetku sezone dres Bajern Minhena zameniti za Real Madridov. U Španiju se seli kao slobodan igrač, pošto nije želeo da produži ugovor sa Bavarcima, ali i dalje je standardan u timu Hansija Flika i maksimalno obavlja svoje obaveze.

Iako su proteklih meseci u Bajernu pokušavali da ga nagovore na ostanak, novih ubeđivanja neće biti. Potvrdio je to Karl-Hajnc Rumenige u izjavi za nemački ogranak Skaj sporta, priznavši takođe da je kao zamena za sjajnog defanzivca planiran Dajo Upamekano iz RB Lajpciga.

Izabrane vesti

"Pored Bajern Minhena, još dva atraktivna kluba zainteresovani su za njega, a činjenica da su to Liverpul i Čelsi potvrđuje da je reč o izuzetno kvalitetnom fudbaleru, koji može da zameni Davida Alabu. Upamekano je igrač koji nam je interesantan, a gotovo je izvesno da ćemo izgubiti Alabu", najavio je izvršni direktor Bavaraca.

U prilog činjenici da Bajern radi na angažovanju francuskog štopera ide informacija da se sportski direktor nemačkog šampiona, Hasan Salihamidžić, tokom vikenda sastao sa Upamekanovim menadžerom, Vokerom Strutom. Istovremeno, Rumenige je imao sastanak sa kolegom po funkciji u Lajpcigu, Oliverom Minclafom, koji mu je potvrdio da je obeštećenje za transfer 22-godišnjeg fudbalera 42.500.000 evra.

Od dolaska iz "bratskog" Salcburga pre četiri godine, Upamekano je za Lajpcig odigrao 138 utakmica i vremenom postoa jedan od najboljih evropskih štopera. Njegovo ime dovodilo se u vezu i sa Real Madridom i Mančester junajtedom, ali Rumenige njih nije pominjao.

Junajted je navodno u startu otpao sa Francuzove liste potencijalnih klubova za nastavak karijere, pošto je pre šest godina engleski klub propustio šansu da ga angažuje za 700.000 evra pod obrazloženjem da je nedovoljno talentovan za vrhunski fudbal. U međuvremenu je na Old Traford iz Lestera stigao Hari Megvajer za skoro 87.000.000 evra.



tagovi

Bajern MinhenKarl-Hajnc RumenigeDajo UpamekanoDavid Alaba

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara