David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Rumenige otvoreno: Nema letnje rasprodaje u Bajernu, čekamo pravu ponudu za Tijaga; kod Alabe sporan novac

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 15:29

Prvi operativac minhenskog giganta govorio o dve goruće teme...

Bajern iz Minhena predstavio danas zvanično svoje najveće pojačanje ovog leta - Leroja Sanea, međutim tokom druženja s novinarima prvi operativac bavarskog kluba Karl Hajnc Rumenige susreo se s mnogo više pitanja vezanih za neke druge igrače.

U pitanju su, naravno, David Alaba i Tijago Alkantara, dvojica momaka kojima ugovori ističu narednog leta i koji su dovođeni u vezu s nekim drugim klubovima u poslednjih nekoliko nedelja.

Izabrane vesti

Rumenige nije mnogo okolišao...

"Hasan Salihamidžić razgovarao je sa Tijagom proteklih dana, bili smo optimisti u jednom momentu, ali on je pre nekog vremena otvoreno kazao da bi voleo neki novi izazov u karijeri. Do danas nije nas kontaktirao nijedan klub. Ono što sa sigurnošću mogu da tvrdim to je da Bajern želi da sa Tijagom i Alabom napadne trofej Lige šampiona".

Na konkretno pitanje o Tijagu, odnosno o navodnom interesovanju Liverpula, te ceni od samo 30.000.000 evra, Rumenige je dodao:

"Ponavljam, on želi da ide ovog leta, ali mi o prodaji ne razmišljamo sve dok nam ne bude pčonuđena adekvatna cifra. Brojevi koji su se prethodnih dana pominjali u medijima naterali su me da se smejem. Čak i u ovo doba korona-krize u Bajernu neće biti letnje rasprodaje", podvukao je izvršni direktor.

Sa Davidom Alabom situacija je nešto drukčija. Sporan je novac i Rumenige to ne krije.

"U principu, njemu je lepo u Minhenu i on želi da ostane. Problem jeste u novcu, to je činjenica. Mi smo naše karte stavili na sto, sada čekamo da se oglase David i njegovi agenti".

Podsećanja radi, austrijski reprezentativac i jedan od najboljih univerzalaca na svetu zahteva godišnju platu u rangu Roberta Levandovskog, Tomasa Milera i Manuela Nojera (blizu 20.000.000 evra), dok Bajern ne želi da mu ponudi više od 15.000.000.

Bar za sada...


tagovi

David AlabaTijago AlkantaraKarl Hajnc RumenigeLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara