Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rumenigeova poruka Vlahoviću: Ostani u Firenci, jurnjava za novcem u tim godinama ne vodi ničemu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 09:04

Nemac nema dilemu po pitanju narednog koraka golgetera Viole

Serija A se definitivno vratila na staze stare slave. Inter sigurnim koracima drži lidersku poziciju, drugoplasirani Napoli ima šta da ponudi fudbalskim sladokuscima, Atalanta iz prikrajka vreba svoju šansu da režira senzaciju, a pored Milana i Juventusa, od kojih se ipak očekivalo više u dosadašnjem delu sezone, tu su je i Murinjova Roma, interesantna prevashodno zbog portugalskog stratega. Ipak, pored svih pomenutih klubova tema koja se najčešće može videti na sportskim stupcima kako u italijhanskim medijima, tako i u inostranim kada su u pitanju dešavanja u Seriji A, je budućnost Dušana Vlahovića.

Srpski golgeter fenomenalnim igrama je obeležio 2021. godinu na Apeninima i sa 33 prvenstvena pogotka izjednačio rekord Kristijana Ronalda, te bi na poslednjem izazovu pred 2022. mogao da ostvari jedinstven uspeh. Trenutno najbolji strelac šampionata Italije sa 18 golova, odlukom da odbije produžetak ugovora koji mu je letos ponudila uprava Fjorentine postao je još interesantniji fudbalskim gigantima te se se lista interesenata za angažman srpskog reprezentativca praktično ažurira na dnevnom nivou. Istovremeno, činjenica da Vlahović nije prihvatio najveći ugovor u istoriji Viole saterala je čelnike kluba iz Toskane uz zid s obzirom na to da centarfor rođen 2000. godine krajem aktuelne sezone ulazi u poslednju godinu ugovora.

Izabrane vesti

Pored imena asa stasalog u Partizanovoj radionici svakodnevno se pominju vrtoglave cifre. Interesenti osmocifrenim, pa i devetocifrenim iznosima u evrima licitiraju sa ciljem da zavovolje apetite kluba i napadača i u svoje redovve dovedu golgetera, međutim drugu stranu medalje u takvim okolnostima otkrio je Karl Hajnc Rumenige, koji je u razgovoru za RTV38 poslao poruku Vlahoviću.
"Vlahović je mlad, a već je postigao sijaset golova. Savetujem mu da ostane u Firenci jer jurnjava za novcem u ranim dvadesetim ne vodi ničemu. Igra u lepom i jakom timu, te bih na njegovom mestu još neko vreme proveo u Violi. Mogao bi tu da postane još bolji"
, istakao je nekadašnji reprezentativac nemačke.

Bivši izvršni direktor Bajerna iz Minhena istakao je da se fudbal značajno promenio od njegovih igračkih dana i da je izgubio duh.
"Komiso nema problema sa novcem i može da napravi odličnu Fjorentinu, tim kao nekada. Ovaj tim igra veoma dobro. Fjorentina je ozbiljan projekat i nadam se da će sa Vlahovićevim predstavnicima naći najbolje rešenje za sve"
, kazao je legendarni nemački napadač.

Vlahović sa Fjorentinom ima ugovor do leta 2023. godine, a od početka sezone dovođen je u vezu sa brojnim klubovima među kojima su Juventus, Totenhem i Arsenal.


tagovi

Dušan VlahovićKarl Hajnc Rumenige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara