Erling Haland razmontirao Rumune (©Reuters)
Erling Haland razmontirao Rumune (©Reuters)

Rumuni u očaju: Razmišljam samo kako da u sredu primimo što manje od Austrije

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 21:16

“Ovo nije težak poraz, ovo je ponižavanje“, kaže selektor Mirel Radoj

Talenat postoji, ali igra – ni u naznakama. Debakl protiv Norveške (0:4) ogolio je sve probleme u igri reprezentacije Rumunije pa je konferencija za novinare selektora Mirela Radoja posle meča podsetila na ono čuveno obraćanje Željka Obradovića nakon neuspeha košarkaša Srbije da na Evropskom prvenstvu 2005. stignu bar do nokaut faze takmičenja.

Izabrane vesti

Ne znam šta da kažem posle ovakve igre. Sramota me je vaše sramote. Moram da pazim šta pričam, jer neke stvari nisu za javnost. Čudno. Oni su pre nekoliko dana igrali 120 minuta i napravili samo tri izmene u startnih 11, a bili su svežiji nego mi koji smo igrali 90 minuta“, počeo je Radoj pre no što mu se jezik razvezao.

Nikakve reakcije, bez stava smo igrali. Nije ovo težak poraz, ovo je ponižavanje. Izgledali smo kao juniori ili B tim u poređenju sa Norveškom. Nema izgovora“.

A već u sredu novi izazov, okršaj sa Austrijom koja je Rumuniji dužna za poraz od 2:3 na domaćem terenu.

Trenutno razmišljam samo o tome kako da primimo što manje golova. Možda ću kad se probudim sutra da razmišljam drugačije, ali trenutno...“, rekao je Radoj, koji se očigledno unapred predao.

Na njegovim leđima najviše odgovornosti. Ali nije samo on kriv. Dumitru Dragomir, koji je punih 18 godina bio predsednik Fudbalskog saveza Rumunije, kaže da pohvale zaslužuje samo golman Ćiprijan Tatarušanu.

Imamo mnogo slab tim. Bekovi (Nikušor Banču i Kristijan Manea, prim.aut) nam igraju loše, niko se od vezista ne vraća... Smeje nam se ceo svet. Moglo je da bude 11:1. Tatarušanu je sprečio bar pet čistih golova“.

 

 


tagovi

Mirel Radojreprezentacija Rumunije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara