Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Rumunski mig zaustavio Inter u magli Marasija: Dragušin će biti hit zimske pijace (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.12.23. | 22:57

Đenova odolela lideru i prvom favoritu za Skudeto - 1:1

Možda je Đenova tim iz donjeg dela tabele, ali niko se na stadionu Luiđi Feraris osim Fiorentine, nije naigrao fudbala ove sezone. Nije ni lider na tabeli i prvi favorit za trofej Inter odneo ceo plen sa severozapada Italije. Povela je ekipa Simonea Inzagija zahvaljujući prvencu Marka Arnautovića, ali je iz prvog lica videla zašto bi Radu Dragušin mogao da bude hit zimskog prelaznog roka. Vinuo se rumunski štoper u nebesa u sedmom minutu nadokande prvog dela i postigao pogodak kojim je prekinuta pobednička serija Nerazura od četiri meča - 1:1.

Danima se već licitira koji će klubovi u januaru pojuriti Dragušina kojeg Đenova neće pustiti ispod 30.000.000 evra. Večeras je cena 21-godišnjaku dodatno prasla, ne samo zbog pogotka. Kakav momenat je Rumun odabrao da odigra najbolju utakmicu u Seriji A ove sezone! Svestan da je Marasi verovatno pun skauta kojima je ovo bila poslednja prilika da se uvere u njegove kvalitete pre no što počne zimska pijaca, defanzivac domaćina je uhapsio petog strelca lige Markusa Tirama, standardno dobio većinu vazdušnih duela, a predstavljao je permanentnu pretnju po gol Jana Zomera na ofazivnom prekidu.

Izabrane vesti

Do večeras Radu je prednjačio u italijanskoj eliti po broju dobijenih okršaja u vazduhu (53), a prsa u prsa, glavu o glavu sa najtežim mogućim rivalom, lidersku poziciju samo je zacementirao. De fakto jedan od najboljih skakača Serije A, rumunski mig koji bi mogao da promeni bazu - da li će leteti u Napulju, Barseloni, Londonu, Mančesteru (interesuju se Napoli, Barsa, Totenhem i Junajted), znaće se tokom ili do kraja januara. Ako ostane u Đenovi, nema sumnje da će među Grifonima koji su ga letos pazarili od Juventusa za 5.000.000 evra, ostati samo još šest meseci.

Poseban šmek italijanskom fudbalu daju utakmice u kojima je Đenova domaćin. Tokom prvog dela viđena je bakljada, dimna zavesa i kratak prekid utakmice. Nije Inter iskreirao Bog zna koliko prilika, ali je u 42. minutu, uz jedan odbitak i potencijalni faul u napadu Biseka, Marko Arnautović dobio priliku da se ušeta sa loptom u gol. Bio je to možda i jedini mini-propust Dragušina, kojeg je odbitak iznenadio te nije mogao da predupredupredi zicer Austrijanca. Ali ako je imao i delić krivice kod vodećeg gola Nerazura, brzo se iskupio izjednačujućim pogotkom koji je, ispostavilo se dao priliku Juventus da u slučaju eventualnog trijumfa nad Romom, smanji zaostatak za liderom na svega dva boda.

Ako je u prvom poluvremenu bila inferiornija u odnosu na rivala, ekipa Alberta Đilardina je u nastavku bila uz rame sa milanskim velikanom. Tokom prvih deseta 15 minuta nastavka, iskoristila je dekoncentrisan izlazak Nerazura iz svlačionice pravivši im poprilične probleme u tranziciji... Doduše, bez konkretnijeg učinka. Ali mučio se Inter sa brzinom Alberta Gudmundsona i sa visokim letovima Dragušina. Nekoliko puta je posle centaršuteva ili gađao ili spuštao lopte glavom i tada bi se osećala panika u šesnaestercu gostiju. Imali su doduše i Inzagijevi puleni sredinom drugog dela veliku priliku preko Frančeska Ačerbija, ali se Đozep Martinez majstorski pružio i sprečio nisu loptu da završi u golu.

Osetilo se kod Intera odsustvo povređenog najboljeg strelca Serije A Lautara Martineza, Arnautović je donekle popunio prazninu pogotkom, u nastavku imao još jednu polu-priliku levicom, ali činjenica je da je Tiram bio potpuno nevidljiv i je pod budnim okom Dragušina odigrao najslabiju partiju od dolaska u Inter. A reč je o najboljem letnjem pojačanju na Apeninima!

Možemo da konstatujemo da Inter od 18 odigranih utakmica u prvom delu sezone nije dobio samo četiri. Jedini poraz naneo mu je Sasuolo, bodove je ispuštao protiv Bolonje i Juventusa, a večeras objektivno nije zaslužio trijumf u Đenovi.

Istovremeno se fudbal igrao i u Rimu, a Lacio nije dozvolio da mu misli odlutaju u poslednjem meču kalendarske 2023. godine. Frozinone ga jeste iznaneadio vodećim golom u režiji Matijasa Soulea sa bele tačke u 57. minutu, ali blickrigom od 70. do 72. minuta Bjankoćelesti su napravili preokret, a u završnici meča i zapečatili trijumf koji ih je podigao na osmo mesto na tabeli - 3:1.

Slave nebeskoplavi Tatija Kasteljanosa koji je golom najavio, a sa dve asistencije potpuno podmazao preokret na Olimpiku. Zahvaljujući golovima Isaksena i Patrika, Lacio je prvi put od kraja oktobra spojio dve pobede u Seriji A.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Fiorentina - Torino 1:0 (0:0)

/Ranijeri 83/

Napoli - Monca 0:0

Đenova - Inter 1:1 (0:1) /Dragušin - Arnautović/

Lacio - Frozinone 3:1 (0:0)

/Kasteljanos 70, Isaksen 72, Patrik 84 - Soule 57pen/

Subota

12.30: (1,45) Atalanta (4,30) Leče (7,75)

15.00: (2,15) Kaljari (3,50) Empoli (3,70)

15.00: (3,50) Udineze (3,20) Bolonja (2,35)

18.00: (1,50) Milan (4,40) Sasuolo (6,50)

18.00: (1,95) Verona (3,50) Salernitana (4,40)

20.45: (2,10) Juventus (3,20) Roma (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterĐenovaRadu DragušinMarko Arnautović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara