S Kataijem u njegovom Srbobranu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 14:56

Zvezdin Magiko se u razgovoru za Mozzart TV prisetio početaka svoje karijere

Miljenik Zvezdine publike Aleksandar Katai i dalje rado odlazi u svoj Srbobran, odakle je na fudbalskom terenu kod svoje osnovne škole ostvario prve fudbalske korake, a kasnije se preko fudbalskog kluba Srbobran otisnuo ka Novom Sadu i akademiji Vojvodine.

Stoga se sa velikim oduševljenjem odazvao na akciju "Fudbal je više od igre" u organizaciji Fondacije Mozzart i otvorio mini-pič teren u svom rodnom mestu, a potom se u razgovoru za Mozzart TV prisetio samih početaka svoje karijere.

Izabrane vesti

U Srbobran ne dolazi često zbog privatnih obaveza, ali je ljuba prema rodnom mestu preneo i na svoju decu.

"Celo moje detinjstvo je bilo ovde, sve me to veže za odrastanje, drugare, školu, prve fudbalske korake, ovde na ulici, a potom i u fudbalskom klubu Srbobran. Svaki put kad svratim, ne bude ih baš u ovolikom broju, ali uvek neko svrati, pita da li može slika, da li može potpis. Već sam se navikao na to i koliko mogu izlazim u susret. Sad ne dolazim toliko često zbog broja utakmica, roditelji mi dolaze na sve domaće utakmice, tako da se uglavnom tu viđam sa njima. Ne moram toliko da dolazim, imam dvoje male dece i to slobodno vreme uglavnom provodim sa njima", rekao je Katai za Mozzart TV.

Sve je krenulo spontano, kao i njegova čitava karijera.

"Imao sam šest godina, moj tata se bavio amaterski košarkom, a ja sam nekako odabrao fudbal. Nikada nisam imao pritisak od njega, da moram da se bavim košarkom. Sam sam odbrao fudbal i oni su me podržali u tome. Voleo sam da idem u školu, ali sam najviše vremena provodio ovde na fudbalskom terenu. Detinjstvo više pamtim kroz fudbal".

U Vojvodini je naišao na najbolju moguću osobu za fudbalski razvoj.

"Trener koji me je najduže trenirao bio je Miroslav Smajić, a Stanać mi je bio prvi trener ovde u Srbobranu. Sa Smajićem smo svi bili mnogo više prijatelji, nego što nam je bio trener. Pedagoški je izuzetno dobro radio i mislim da smo svi mi iz moje generacije i nastavili da se bavimo fudbalom. Svi mi smo kao klinci čekali taj profesionalni ugovor. Nismo mogli da dočekamo, to je za nas bilo kao da igrač bukvalno na Svetskom prvenstvu. Pravo ostvarenje snova je bilo to da zaigraš za prvi tim".

O tome čime će da se bavi po završetku karijere još uvek ne razmišlja. Ove sezone je prestigao legendarnog Rajka Mitića po broju golova za Crvenu zvezdu, a sledeća meta je Darko Pančev, od koga je udaljen samo dva gola.

"Kad sam počinjao da se bavim fudbalom sigurno nisam imao u glavi da ću da postignem takve rezultate. Mislim da je stvarno izuzetno postići toliko golova. Generalno, u fudbalu se sve odvija brzo, nikada ne znaš da li ćeš u klubu ostati tri meseca, šest meseci ili šest godina. Evo meni se poklopilo da sam u dva mandata ostao šest godina u Crvenoj zvezdi i definitivno po igrama, golovima i svemu se najbolje osećam tu", poručio je između ostalog Aleksandar Katai.



tagovi

Aleksandar KataiMozzart fondacija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara